30 Güne 30 Menü

İftarın yirmi dördüncü gününe özel sizler için enfes yemek tarifleri hazırladık.

Menümüz

  • Kremalı Ve Mantarlı Tavuk Çorbası
  • Patatesli Köfte Kızartması
  • Sufle

 

KREMALI VE MANTARLI TAVUK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 200 Gram Kadar Kültür Mantarı
  • 1 Adet Kalçalı Haşlanmış But (Suyunu Da Kullanacağız)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Tepeleme 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Diş Sarımsak
  • 3 Su Bardağı Tavuk Suyu + 2 Su Bardağı Kaynamış Su
  • 1 Paket Sıvı Krema (200 Ml’lik Kutularda Satılanlardan)
  • Tuz Ve Yarım Çay Kaşığı Karabiber

Hazırlanışı:

  • Öncelikle tavuğu haşlayıp etlerini didikleyerek kenara alın suyunu da güzelce süzerek ayırın.
  • Ardından mantarları küp küp doğrayın ve mantarları yanmaz yağsız ve kızgın tavaya alarak suyunu çekene dek güzelce kavurun.
  • Sonra tereyağını tencerede eritin ve un kokusu çıkana dek güzelce kavurun. Ardından azilmiş sarımsakla mantarları karışıma ekleyin.
  • Suyu da az az ekleyerek bir yandan da sürekli karıştırmaya devam edin. Tavuk etlerini ve baharatları da ekleyerek 10 dakika kaynatın.
  • Son olarak kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Afiyet olsun.

 

PATATESLİ KÖFTE KIZARTMASI

Malzemeler:

  • 6 Adet Orta Boy Patates
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • Yarım Demet Taze Nane
  • Yarım Demet Taze Yeşil Soğan
  • 2 Su Bardağı İnce Bulgur
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su

Kızartmak İçin:

  • Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

  • Öncelikle patatesleri haşlayarak güzelce ezin.
  • Ardından bir bardak sıcak su ile bulguru ıslatın.
  • Sonra bir kabı içerisine diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın ve baharatları da ekleyin.
  • Bulgur, ezilmiş patates ve unu da ekleyerek iyice elinizle karıştırın ve güzelce yoğurun.
  • Tepsiye küçük yuvarlak şekilde elinizle açın ve bir tavada yeteri kadar sıvı yağ ekleyerek iyice kızarttığınız yağın içerisine bunları ekleyin ve kızartın.
  • Kızarttıktan sonra dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

SUFLE

Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Çay Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu

Ortasına Koymak İçin;

  • 1 Er Yemek Kaşığı Kahvaltılık Çikolata Veya Her Kase İçin 3 Parça Bitter Çikolata

Üzeri İçin:

  • Dilerseniz Pudra Şekeri Veya Vanilyalı Dondurma

Hazırlanışı:

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek güzelce çırpın.
  • Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyerek çırpın.
  • Kase veya güveçleri yağlayın.
  • Hamurun birazını kaselere pay edin.
  • Ortalarına çikolatayı koyun ve üzerini hamurla kapatın.
  • Kaseleri tencereye alın.
  • Kaselerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin ve ocağı yakın.
  • Ağzı açık 3 dakika ağzı kapalı ise 7 dakika pişirin ve ocaktan alarak servis edin.
  • Üzerine bir top vanilyalı dondurmayla enfes olacaktır. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın