30 Güne 30 Menü

Ailenizle beraber bol muhabbetli iftar sofrasında leziz menümüz size eşlik edecek… İftarın yirmi yedinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.

Menümüz

  • Yüksük Çorbası
  • Tavuk Quesadilla
  • İrmikli Kakaolu Tatlı

 

YÜKSÜK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 2 Bardak Mantı
  • 1 Bardak Haşlanmış Nohut
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Litre Su
  • Tuz

Hazırlanışı:

  • İlk önce uygun bir tencere içerisine tereyağı, zeytinyağı ve kuru naneyi ekleyin ve nanenin kavrulmasını bekleyin.
  • Daha sonra nane kavrulunca salçayı üzerine ekleyin ve salçayı da hafif kavurarak suyu ekleyin.
  • Karışım kaynamaya başlayınca mantıyı ve nohutu da ekleyin.
  • 15 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakın ve piştikten sonra ocaktan alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

TAVUK QUESADİLLA

Malzemeler:

  • 2 Adet Tortilla Ekmeği
  • 1 Parça Tavuk Göğsü
  • 1 Kaşık Zeytinyağı
  • Yarım Kuru Soğan
  • 1 Kapya Biber
  • 2-3 Yeşil Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
  • 4-5 Dilim Cheddar Peyniri
  • 1 Küçük Kase Kaşar Peyniri Rendesi
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik

Hazırlanışı:

  • Öncelikle tavukgöğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Ardından 1 kaşık zeytinyağı dökün ve tavada suyu çekene kadar pişirin. Ardından tuz, kimyon ve kekikte ekleyin.
  • Sonra kuru soğan ve biberleri de doğrayarak tavuklarla beraber soteleyin.
  • 1 tatlı kaşığı salça ve acı sosu da kaseye alarak bir yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırılarak tavaya ekleyin.
  • 4 dakika pişirilir bu sırada iç harç hazırlanmaya başlayın.
  • Lavaşın bir yarısına tavuk sote ve üzerine cheddar ve kaşar peyniri rendesi ekleyin ve d şeklinde katlayın.
  • 1 kaşık zeytinyağını tavaya dökerek orta ateşte peynirler eriyene dek arkalı önlü kızartın.
  • Ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun.

 

İRMİKLİ KAKAOLU TATLI

Malzemeler:

  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya

Üzeri İçin:

  • Hindistan Cevizi
  • Toz Antep Fıstığı

Hazırlanışı:

  • Tencere içerisine süt, şeker, kakao ve irmiği ekleyerek homojen kıvama gelinceye dek karıştırın.
  • Sonra ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
  • Karışım kaynadıktan sonra orta ateşte 2 dakika pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
  • Ardından içine vanilya ekleyerek karıştırın.
  • Borcamın içini hafif ıslatın ve tatlıyı borcama güzelce dökün.
  • Daha sonra ılıyıncaya kadar bekleyin.
  • Ardından buzdolabına kaldırarak 2 saat bekletin.
  • 2 saat geçtikten sonra tatlınızı borcamdan çıkararak geniş bir tabağa alın ve parçalara bölün.
  • Parçaların üzerine Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın