Ailenizle beraber bol muhabbetli iftar sofrasında leziz menümüz size eşlik edecek… İftarın yirmi yedinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.
Menümüz
- Yüksük Çorbası
- Tavuk Quesadilla
- İrmikli Kakaolu Tatlı
YÜKSÜK ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 Bardak Mantı
- 1 Bardak Haşlanmış Nohut
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 1 Litre Su
- Tuz
Hazırlanışı:
- İlk önce uygun bir tencere içerisine tereyağı, zeytinyağı ve kuru naneyi ekleyin ve nanenin kavrulmasını bekleyin.
- Daha sonra nane kavrulunca salçayı üzerine ekleyin ve salçayı da hafif kavurarak suyu ekleyin.
- Karışım kaynamaya başlayınca mantıyı ve nohutu da ekleyin.
- 15 dakika kısık ateşte pişirmeye bırakın ve piştikten sonra ocaktan alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
TAVUK QUESADİLLA
Malzemeler:
- 2 Adet Tortilla Ekmeği
- 1 Parça Tavuk Göğsü
- 1 Kaşık Zeytinyağı
- Yarım Kuru Soğan
- 1 Kapya Biber
- 2-3 Yeşil Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Salça
- 1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
- 4-5 Dilim Cheddar Peyniri
- 1 Küçük Kase Kaşar Peyniri Rendesi
- Tuz
- Kimyon
- Kekik
Hazırlanışı:
- Öncelikle tavukgöğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Ardından 1 kaşık zeytinyağı dökün ve tavada suyu çekene kadar pişirin. Ardından tuz, kimyon ve kekikte ekleyin.
- Sonra kuru soğan ve biberleri de doğrayarak tavuklarla beraber soteleyin.
- 1 tatlı kaşığı salça ve acı sosu da kaseye alarak bir yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırılarak tavaya ekleyin.
- 4 dakika pişirilir bu sırada iç harç hazırlanmaya başlayın.
- Lavaşın bir yarısına tavuk sote ve üzerine cheddar ve kaşar peyniri rendesi ekleyin ve d şeklinde katlayın.
- 1 kaşık zeytinyağını tavaya dökerek orta ateşte peynirler eriyene dek arkalı önlü kızartın.
- Ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun.
İRMİKLİ KAKAOLU TATLI
Malzemeler:
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı İrmik
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
- Hindistan Cevizi
- Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı:
- Tencere içerisine süt, şeker, kakao ve irmiği ekleyerek homojen kıvama gelinceye dek karıştırın.
- Sonra ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Karışım kaynadıktan sonra orta ateşte 2 dakika pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
- Ardından içine vanilya ekleyerek karıştırın.
- Borcamın içini hafif ıslatın ve tatlıyı borcama güzelce dökün.
- Daha sonra ılıyıncaya kadar bekleyin.
- Ardından buzdolabına kaldırarak 2 saat bekletin.
- 2 saat geçtikten sonra tatlınızı borcamdan çıkararak geniş bir tabağa alın ve parçalara bölün.
- Parçaların üzerine Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı serpiştirin. Afiyet olsun.