Ramazanda iftar sofralarınıza lezzet katacak menümüzle yine karşınızdayız… Sizler için iftar sofralarının dördüncü gününe yakışan leziz tarifler derledik…
MENÜMÜZ
- Patates Çorbası
- Fırında Soslu Köfte
- Muhallebili Kadayıf
PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 Adet Patates
- 1 Adet Kuru Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 6 Su Bardağı Su
Terbiyesi İçin:
- 1 çorba kasesi kadar yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Üzeri İçin:
- Tereyağı
- Dereotu
Hazırlanışı:
- İlk önce patatesleri küp küp kesin.
- Ardından sarımsak ve soğanları rendeleyerek ocağa zeytinyağı ile ekleyerek güzelce kavurun.
- Kavrulduktan sonra patatesleri de ekleyerek üzerine suyunu da alalım.
- Sonra tuz ve karabiberini de dökelim ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar pişirin.
- Ardından terbiyesini güzelce çırpın, çorbadan iki kepçe alıp içine katıp karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi devamı karıştırın ki kesilme olmasın.
- 15 dakika böylece pişirin ve ocaktan alın.
- Dereotunu ince ince kıyın ve üzerine tereyağı ile gezdirerek ekleyin. Patates çorbası hazır! Afiyet olsun.
FIRINDA SOSLU KÖFTE
Malzemeler:
- 500gr Kıyma
- 1 Adet Yumurta
- 4 Yemek Kaşığı Ekmek İçi
- 1 Tutam Maydanoz
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Adet Kuru Soğan
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sos İçin:
- 2 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
- Öncelikle yumurta, maydanoz, sarımsak ve soğanı rondodan güzelce çekin.
- Ardından kıyma, ekmek içi ve baharatları da ekleyerek köfte oluşturun ve iyice yoğurun.
- Ardından 1 saat buzdolabında bekletin.
- Köfteleri şekillendirerek fırın kabına güzelce dizin ve 18 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
- Köfteler fırına verildikten sonra domates sos hazırlıklarına başlanır. Bunun için ise; domatesler soyulur ve minik minik doğranır. Diğer malzemeler eklenerek 15 dakika kaynatılır.
- Köfteler hazır olunca domates sos üzerine gezdirilir ve fırına tekrar koyulur.
- Sos koyulaştıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpilir ve peynirler de güzelce eridikten sonra fırından alınır. Servise hazır. Afiyet olsun
MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler:
- 350 Gram Tel Kadayıf
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1,5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
Muhallebisi İçin:
- 1 Litre Süt
- 4 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Paket Sıvı Krema
Hazırlanışı:
- Öncelikle kadayıfı ince ince kırın ve genişçe bir teflon tencere ya da tavada tereyağını eritin ve şekeri ve kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ardından cevizi de ilave ederek biraz daha kavurun ve ocaktan alın.
- Ardından krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin ve düzenli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alın ve 10 dakika süre kadar soğumaya bırakın. Sonra vanilya ve sıvı kremaya ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın.
- Sonra orta büyüklükte bir borcama kızartılmış kadayıfın yarısını dökün ve borcam tabanına iyice yayın. Ardından üzerine hazırladığınız kremayı dökerek en üste kalan kadayıfı yayarak dökün.
- Hazırladığınız tatlıyı oda ısısında bir süre bekletin ve ardından buzdolabında 3 saat bekletin. Tatlınız hazır. Afiyet olsun.