30 Güne 30 Menü

Güne mutlu ve huzur dolu başlamanızı temenni ediyor ve iftarın yedinci günü sofrasına yakışan leziz yemek tariflerimizi sizlere sunuyoruz…

MENÜMÜZ

Tavuk Suyu Çorbası

Hasanpaşa Köfte

İrmik Helvası

 

TAVUK SUYU ÇORBASI

Malzemeler:

  • 300 Gr Tavuk Eti
  • Yarım Su Bardağı Tel Şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Soğuk Su
  • 3-4 Su Bardağı Tavuk Suyu
  • Tuz
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane

Terbiyesi İçin:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Hazırlanışı:

  • İlk önce tavuk etlerini tencereye ekleyerek üzerine su ilave edin ve tavuklar güzelce pişene dek haşlamaya bırakın.
  • Haşladığınız tavuk etlerini didikleyerek biraz soğumasını bekleyin.
  • Ardından başka bir tencereye yağ ekleyerek ısıtın.
  • Yağ ısındığında içerisine tel şehriye ve baharatları ekleyin ve şehriyeler pembeleşene kadar kavurun.
  • Sonra unu da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Unun açılması için içerisine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Ardından tavuk suyunu ekleyin.
  • Şehriyeler yumuşayıp şişinceye dek ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdu güzelce çırpın.
  • Şehriyeler yumuşayınca çorbanın suyundan 2 kepçe terbiyeye ilave edin bu sırada terbiyeyi de devamlı bir şekilde karıştırın.
  • Ilık hale gelen terbiyeyi çorbaya yavaşça dökün. Dökerken devamlı karıştırın.
  • Çorbanın suyu kaynamaya başladığında tavuk etlerini ekleyin ve biraz daha kaynatarak ocağın altını kapatın. Çorbanız hazır. Afiyet olsun.

 

HASANPAŞA KÖFTE

Malzemeler:

  • 500 Gr Kıyma
  • 1 Adet Rendelenmiş Soğan
  • 1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Bayat Ekmek Kırıntısı
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • Bezelye

Püresi İçin:

  • 4 Tane Patates
  • 1 Kase Kaşar Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Sosu İçin:
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Çay Kaşığı Kekik

Üzeri İçin:

  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kıymayı derin bir kabın içerisine alın.
  • Ardından üzerine rendelenmiş soğan, ince ince kıyılmış maydanoz, ekmek kırıntısı, 1 adet yumurta, tuz, kimyon ve pul biber eklenerek tüm malzemeler karışıncaya dek güzelce yoğurun.
  • Sonra püre işlemine geçilir. Bunun için ise; patatesler küp küp doğranır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlamaya alınır. Yumuşayan patateslerin suyu süzülür. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve tereyağı eklenerek çırpıcıdan geçirilir.
  • Püreyi hazırladıktan sonra hazırlanan köftelerden parçalar koparılır ve şekillendirilir.
  • Ardından yağlanmış fırın kabına şekillendirilen köfteler güzelce dizilir.
  • Köftelerin içine birer kaşık bezelye eklenir. Ardından patates püresi sıkılır.
  • Önceden ısıttığınız fırında 200 derecede 30 dakika pişirmeye alınır.
  • Ardından sos hazırlıklarına geçilir. Sosu için ise; bir tavaya su, salça ve kekik eklenerek kaynatılır.
  • Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine hazırladığınız sos dökülür.
  • Köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilerek fırına tekrar verilir ve kaşarlar eriyene kadar fırında bekletilir.
  • Fırından tekrar alınır ve hazır. Afiyet olsun.

 

 İRMİK HELVASI

Malzemeler:

  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Su Bardağı İrmik
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su

Hazırlanışı:

  • Öncelikle tereyağını tavada güzelce eritip irmiği üzerine dökelim ve ocağa alarak 3 dakika kavurun.
  • Ardından 3 dakika sonra ocağın altını kısarak 3 dakika daha kısık ateşte güzelce kavurun.
  • Ardından şekeri ekleyerek 4 dakika şekerle beraber kavuralım.
  • Bu noktada çok hızlı davranılmaması gerekiyor. İrmiği yakabilirsiniz.
  • Şekerle de kavurduktan sonra altını kısıktan normale getirerek suyu yavaşça ilave edin.
  • Suyu ekledikten sonra tekrar ocağı kısık ateşe alın ve karıştırın. Biraz akışkan kıvamdayken sulu bırakın ve ocağın altını kapatarak dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın