İftar sofrasının sekizinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri derledik…
MENÜMÜZ
Köy Çorbası
Çökertme Kebabı
Sultan Sarması
KÖY ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
- Yarım Çay Bardağı Bulgur
- Yarım Çay Bardağı Pirinç
- 1, 5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tutam Nane, Pul Biber, Tuz
- 1, 5 Litre Su
Hazırlanışı:
- Öncelikle mercimeği tencereye alın ve üzerine biraz geçecek kadar su dökerek güzelce haşlamaya bırakın.
- Ardından haşladığınız mercimeği güzelce süzün ve yıkayın. Yine bir tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
- Kavurduğunuz salçaya baharatları ekleyerek yakın ve daha sonra mercimek, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
- Karıştırarak su ilave edin ve kaynayınca ocağın altını kısık ateşe alarak birazda kısıkta pişirin.
- Çorbanız hazır. Afiyet olsun.
ÇÖKERTME KEBABI
Malzemeler:
- 250-300 Gr Jülyen Kesilmiş Et
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Diğer Malzemeler;
- 4 Dolu Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Fiske Tuz
- 4 Adet Orta Boy Patates
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Sıvı Yağ
- 1 Kaşık Domates Biber Sosu Ya Da Salça
- 1 Kaşık Sıvı Yağ
Hazırlanışı:
- İlk önce etleri düdüklüye alalım ve harlı ateşte suyunu çekene kadar iyice kavuralım.
- Daha sonra suyunu çektiğinde sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsağı da içerisine ekleyerek karıştırın ve su ekleyerek kapatın.
- Ardından etler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirmeye bırakın.
- Patatesler ince ince halka şeklinde kesilir kibrit çöpü şeklide doğranarak hazırlayın ve üzerine tuz serpilir ve kızgın yağda kızartın kızartılan patatesleri büyük servis tabağına alın.
- Ardından yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta güzelce çırpın ve patates üzerine gezdirin.
- Suyunu çeken etler kızarmaya başladığında birkaç tur kavrulur ve altı kapatılır domates sosta pişmiş et üzerine dökülür.
- İsteğe bağlı kekik ve kıyılmış maydanoz serpilir. Çökertme kebabı hazır. Afiyet Olsun.
SULTAN SARMASI
Malzemeler:
- 1 Litre Süt
- 1 Su Bardağı ve Çeyrek Su Bardağı Şeker
- 1,5 Türk Kahvesi Fincanı Nişasta
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 2 Dolu Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 50 Gr Margarin
Üzeri İçin;
- 1 Paket Krem Şanti
- Krem Şanti İçin 1 Su Bardağı Süt
- Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
- Öncelikle bir tencereye süt, un, şeker nişasta ve kakao eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılır.
- Ardından altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlayın ve altını kapatın.
- Büyük boy fırın tepsisinin tabanını bolca Hindistan cevizi ile güzelce kaplayın.
- Hazırladığınız muhallebi dikkatlice üzerine ince bir şekilde gezdirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuduğunda krem şanti de hazırlanır ve üzeri tamamen kapanacak şekilde gezdirilir.
- Ardından dilimlenir ve rulo şeklinde sarılır. Servis edilir. Afiyet olsun.