30 Güne 30 Menü

İftar sofrasının sekizinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri derledik…

 

MENÜMÜZ

Köy Çorbası

Çökertme Kebabı

Sultan Sarması

 

KÖY ÇORBASI

 

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • Yarım Çay Bardağı Bulgur
  • Yarım Çay Bardağı Pirinç
  • 1, 5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tutam Nane, Pul Biber, Tuz
  • 1, 5 Litre Su

Hazırlanışı:

  • Öncelikle mercimeği tencereye alın ve üzerine biraz geçecek kadar su dökerek güzelce haşlamaya bırakın.
  • Ardından haşladığınız mercimeği güzelce süzün ve yıkayın. Yine bir tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
  • Kavurduğunuz salçaya baharatları ekleyerek yakın ve daha sonra mercimek, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
  • Karıştırarak su ilave edin ve kaynayınca ocağın altını kısık ateşe alarak birazda kısıkta pişirin.
  • Çorbanız hazır. Afiyet olsun.

 

ÇÖKERTME KEBABI

Malzemeler:

  • 250-300 Gr Jülyen Kesilmiş Et
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Diğer Malzemeler;
  • 4 Dolu Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Fiske Tuz
  • 4 Adet Orta Boy Patates
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Sıvı Yağ
  • 1 Kaşık Domates Biber Sosu Ya Da Salça
  • 1 Kaşık Sıvı Yağ

 

Hazırlanışı:

  • İlk önce etleri düdüklüye alalım ve harlı ateşte suyunu çekene kadar iyice kavuralım.
  • Daha sonra suyunu çektiğinde sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsağı da içerisine ekleyerek karıştırın ve su ekleyerek kapatın.
  • Ardından etler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirmeye bırakın.
  • Patatesler ince ince halka şeklinde kesilir kibrit çöpü şeklide doğranarak hazırlayın ve üzerine tuz serpilir ve kızgın yağda kızartın kızartılan patatesleri büyük servis tabağına alın.
  • Ardından yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta güzelce çırpın ve patates üzerine gezdirin.
  • Suyunu çeken etler kızarmaya başladığında birkaç tur kavrulur ve altı kapatılır domates sosta pişmiş et üzerine dökülür.
  • İsteğe bağlı kekik ve kıyılmış maydanoz serpilir. Çökertme kebabı hazır. Afiyet Olsun.

 

SULTAN SARMASI

Malzemeler:

  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı ve Çeyrek Su Bardağı Şeker
  • 1,5 Türk Kahvesi Fincanı Nişasta
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 2 Dolu Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 50 Gr Margarin

Üzeri İçin;

  • 1 Paket Krem Şanti
  • Krem Şanti İçin 1 Su Bardağı Süt
  • Hindistan Cevizi

Hazırlanışı:

  • Öncelikle bir tencereye süt, un, şeker nişasta ve kakao eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırılır.
  • Ardından altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlayın ve altını kapatın.
  • Büyük boy fırın tepsisinin tabanını bolca Hindistan cevizi ile güzelce kaplayın.
  • Hazırladığınız muhallebi dikkatlice üzerine ince bir şekilde gezdirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuduğunda krem şanti de hazırlanır ve üzeri tamamen kapanacak şekilde gezdirilir.
  • Ardından dilimlenir ve rulo şeklinde sarılır. Servis edilir. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın