30 Güne Menü

İftar sofrasının on yedinci gününe özel sizler için leziz yemek tarifleri hazırladık.

 

Menümüz

  • Düğün Çorbası
  • Domates Soslu Köfte
  • Bisküvili Bardak Tatlısı

 

DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Ufak Kase Didiklenmiş Tavuk Eti
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Pirinç
  • 4 Su Bardağı Tavuk Suyu
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Fiske Karabiber

Terbiyesi İçin;

  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 4 Yemek Kaşığı Su Veya Yoğurt Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Hazırlanışı:

  • Öncelikle bir parça butu 7 su bardağı su ile kaynatın.
  • Ardından tencereye süzülmüş tavuk suyu ve yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler şişene kadar pişirin.
  • Çorba beyaz olsun istemiyorsanız da 1 kaşık salçayı 1 yemek kaşığı yağda çevirin ve öyle tavuk suyunu pirinci ekleyerek pişirin.
  • Ardından tuz ilave edilir ve terbiyesi bir kase içerisinde çırpın.
  • Sonra çorba içinden kepçe ile terbiyesine koyun ve karıştırın ve yavaşça çorbaya ekleyin.
  • 2 dakika kaynatın ve tavuk etlerine bir fiske karabiber serpin ve karıştırın. 1 dakika daha kaynatarak altını kapatın. Afiyet olsun.

 

DOMATES SOSLU KÖFTE

Malzemeler:

  • 500 Gram Köftelik Kıyma
  • 3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
  • 1 Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 3 Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Kase Kaşar Rendesi

Hazırlanışı:

  • İlk önce kasenin içerisine soğan ve sarımsağı rendeleyerek ekleyin.
  • Ardından üzerine kıyma ve yumurtayı da ilave edin.
  • Daha sonra sırasıyla galeta unu, salça ve sıvı yağı da ekleyin.
  • Baharatları da ekleyerek 10 dakika güzelce karıştırın.
  • Kıvamında cıvıklık olduğunda 2 kaşık galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Ardından cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Sonra üzerini streçleyip yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Tavanın altını ısıtın ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  • 10 dakika boyunca köfteleri kızartıp ters çevirin.
  • Salçayı da ekleyerek eritin.
  • Domateslerin kabuğunu soyun ardından rendeleyerek köftenin üzerine ekleyin.
  • Tuzunu da serperek kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
  • Ardından köfteleri de çevirerek kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Kaşar rendesini de serperek ocağı kapatın.
  • 5 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirin.
  • Köfteler hazır. Afiyet olsun.

 

BİSKÜVİLİ BARDAK TATLISI

Malzemeler:

  • 1 Paket Kakaolu Kremalı Bisküvi
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 5 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • Yarım Paket Sade Krem Şanti

Hazırlanışı:

  • İlk önce bisküvileri robottan güzelce geçirin.
  • Ardından krem şanti dışında tüm malzemeleri bir tencere içerisine ekleyin ve göz göz olana dek karıştırın.
  • Sonra ocaktan alın ve sıcakken krem şantiyi ekleyerek pürüzsüz kıvama gelinceye dek iyice çırpın.
  • Dilediğiniz bardağa karışımı dökün.
  • Dolapta 1 saat kadar bekletin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın