Bruschetta yemek öncesi atıştırmalık tarzında sade malzemelerle kolay yoldan yapılabilir yiyeceklerden biridir. Muhteviyatındaki sarımsağın iştah açıcı özelliğiyle ideal bir atıştırmalık.
Kullanılacak Malzemeler:
4 Adet Orta Boy Domates
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Bir Miktar Tuz
5-6 Yaprak Fesleğen
6 Diş Soyulmuş Sarımsak
8 Dilim Ekmek
Bruschetta Yapılışı:
8 dilim ekmeği çok az yağladığınız tavanın içine alıp ocağın üzerinde kızartın. 6 diş sarımsağı bir havan içerisinde ezilene kadar dövün. Dövülen sarımsakların üzerine 3-4 yaprak fesleğeni ilave ederek bir süre daha dövmeye devam edin. Dövmüş olduğunuz sarımsak ve fesleğenlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın ve sos haline getirin. Kızarmış ekmekleriniz tavadan alıp elde ettiğiniz sosu bir mutfak ıspatulasıyla üzerlerine sürün. Ufak parçalar halinde kıydığınız domatesleri soslu ekmeklerin üzerine yerleştirin. Kalan fesleğenlerinizi bir bıçakla kıyarak domateslerin üzerine bırakın. Servis ederken arzuya göre bir miktar daha zeytinyağı ilavesi yapabilirsiniz.