Kurban Eti kesildikten hemen sonra yemeyin!
- Et kesildikten sonra hayvanın kanı çok iyi akıtılmalıdır. Kanı iyi akıtılmamış hayvan etinde bozulma çabuk olur ve mikroorganizmalar çabuk çoğalır.
- Et kesildikten hemen sonra yemeyin. Parçaladığınız veya doğradığınız eti 3-5 saat oda ısısına ulaşana kadar ön dinlendirme ve sonrasında buzdolabımda soğutma işlemi yapmak etinizin bozulmasını önler ve sindirimini kolaylaştırır.
- Eti iyice pişirerek tüketmelisiniz. Parazitler olabilir, bunlar çiğ az pişmiş et ile size bulaşabilir.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?
- Taze eti pişirirken; içine 1 adet defne yaprağı ve biberiye ile kısık ateşte uzun süre pişirin. Piştikten sonra üzerine taze zencefil ve hazmı kolaylaştırmak için kimyon serpmek etin sindirimini kolaylaştıracaktır.