Susma, Söyle!

Sokakta, evde, iş yerinde, okulda, hastanede; hafif ya da şiddetli, sözlü ya da fiziksel: ülkemiz kadınlarının %44’ü şiddete maruz kalıyor. Bu hemen hemen her iki kadından biri demek. Sen değilsen yanındaki demek. Ve ahlak sahibi bir bireye düşen yanındakini kendinden saymak ve bununla ilgili harekete geçmektir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin farkındalık oluşturmak işte bunun için önemli. Ülkemizin önde gelen kadın sivil toplum kuruluşlarından Kadem de bu çabayla yıllardır birçok kampanyaya imza attı, çalışmalar ve araştırmalarda bulundu.

Kadem, ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini, yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamak, kadının aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak, kadın haklarını koruyarak demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak, kadın ve aileyle ilgili olarak hayatı anlamlandıran sağlık, hukuk, çevre, sanat, spor, medya, ahlaki değerler gibi her konuyu çalışma sahası içerisinde kabul etmek, kadınların aile içinde, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta üretken bireyler olmalarını desteklemek, örgütlü sivil toplumun; kadınların vatandaşlık hakları, insan hakları ve demokratik reformlarla ilgili çalışmalarını desteklemek misyonuyla, kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek ve yaymayı amaçlıyor.

Dernek, bugüne değin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin farkındalığı artırmak için birçok çalışma yaptı, sloganlar ve kampanyalar üretti. Kadına şiddetin temelde bir erkek meselesi olduğunun bilinciyle 2013 yılında “Erkeksen Öfkeni Yen!”,  2014’te “Önce Adam Ol!”, 2015’te “Şiddete Hakkın Yok” 2016’da “Hangi Yüzle? ”spotlarıyla yürüttüğü kampanyalarla kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

 

 

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın