Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?

Bayramın son gününde gelen misafirlerimize ev yapımı baklava ikram etmek kim istemez ki.. sizler için baklava hamuru nasıl yapılır sorusunu cevapladık..

 

Malzemeler:

  • 5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt

 

Hazırlanışı:

  • Süt dışında bulunan tüm malzemeleri derin bir kase içerisine yavaş yavaş dökün ve güzelce elinizle karıştırın.
  • Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerine ağır bir şekilde sütü ilave edin ve yaklaşık 10 dakika kadar yoğurun.
  • Açılması kolay olacak şekilde bir hamur hazırlayın. Duruma göre un ya da sütü biraz arttırabilirsiniz.
  • Hamura koyduğunuz sirke, piştiği zaman baklavanızın kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.

 

Baklava Hamuru Yırtılmadan Nasıl Açılır? 

Baklava hamurunun yırtılmaması için, hamurunuzu açarken tezgaha un değil nişasta serpin. Hamurları açtıkça üst üste koyarak hazırlıyorsanız, katlar arasında hafif nişasta serperseniz hamurun yırtılmasını engelleyebilirsiniz.

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın