Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan ve ramazanın vazgeçilmez tatlılarından güllaç, vitamin ve mineral deposu ham balla buluşuyor ve evin şeflerine farklı bir lezzet deneyimi sunuyor.
HAM BALLI GÜLLAÇ TARİFİ
Malzemeler
200 gr Güllaç Yaprağı
1400 gr Süt
250 gr Ham Bal
250 gr Pirinç Ceviz
150 gr Nar Tanesi
Hazırlanışı
-
Süt kaynamaya yakın ısıtılır.
-
Ocaktan alınıp içerisine bal eklenir.
-
Geniş bir tepsiye sırayla güllaç yaprakları ve 2-3 orta boy kepçe ballı süt olarak ilave edilir.
-
3-4 yaprakta bir ceviz serpilir. ( Yaprakların parlak tarafları üste gelmelidir)
-
İşlem bittikten sonra bir bıçak yardımıyla tatlının üzerinde 10-12 delik açılır.
-
Tamamen soğuyan tatlının üzerine nar taneleri atarak servis edilir.
-
Nar taneleri yerine mevsim meyveleri kullanarak güllacınızda fark yaratabilirsiniz.