Çerçevesiz Gözlük Kimlere Yakışır

Çerçevesiz Gözlük Modelleri

Çerçevesiz gözlük modelleri sadece cam olmasından kaynaklı çabuk kırılma ve çatlama yapma özelliği olduğundan, kullanılması zor bir gözlük modelidir. Özellikle aksesuar olarak kullanıyorsak gözlüğü sürekli takıp çıkarma yapacağımızdan çabuk deforme olabilir. Bu nedenle güneş gözlüğü olarak çerçevesiz modelleri kullanmak daha zordur.

Çerçevesiz Güneş Gözlüğü Kullanımı

Taşınması için illa yanımızda kutusunu bulundurmak zorunda olduğumuzdan tercih edilmesini güçleştirir. Numaralı gözlüklerde ise yine sürekli takıp takmamayı göz önünde bulundurmalıyız. Aksi taktirde en ufak darbede kenarından köşesinden çatlama ya da kırılma özelliğine sahiptir. Ancak sürekli numaralı gözlük kullanmak zorundaysak gerek hafif oluşu gerekse zarif bir görünüm sağlamasından kaynaklı en çok tercih edilen gözlük modelidir. Genellikle iş kadınları ve masa başı işlerde çalışan erkekler tarafından tercih edilir. İş kadınlarının seçim nedeni kadınlara daha ciddi bir hava vererek zarif bir görünüm sağlamasıdır. Masa başı işlerde çalışan erkekler ise bu gözlük modelinin hafifliğinden asla vazgeçemezler, sürekli taktıkları ve masa başı çalışmalarından kaynaklı darbe alma yada düşürme riskleri az olduğundan kırılma riskini de göz ardı ederek rahat bir şekilde kullanabilirler. Diğer bir model olan siyah çerçeveli gözlük kimlere yakışır makalemize göz atabilirsiniz.

Çerçevesiz gözlük kime yakışır diye soracak olursak; yine yüz tipimize uygun modeli seçtiğimiz takdirde herkese yakıştırılabilir bir gözlük modelidir diyebiliriz. Ancak bu gözlük modelini seçerken tek dikkat etmemiz gereken nokta kullanım koşullarımızı göz önünde bulundurmamızdır. Çünkü çerçevenin olmayıp sadece cam oluşu bu modeli kırılmalara karşı ekstra hassaslaştırır. Özellikle güneş gözlüklerinde bu modeli tercih ederken, ne kadar şık ve cool bir görünüm verse de, bu noktayı göz önünde bulundurarak bu gözlük modelini tercih etmeliyiz. Aksi takdirde verdiğimiz onca para heba olmuş olabilir. Ne kadar satıcı tarafından gözlük garantisi olduğu söylense de düşürdüğümüz zaman herhangi bir zarar gördüğünde gözlük, bunu müşteri hatası olarak değerlendireceklerini unutmamalıyız.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın