Doğal Papatya Suyu İle Saç Açma?

Saç rengini değiştirmek veya saç tonunu açmak isteyen kadınların doğal bir yöntem olan papatya suyunu mutlaka uygulaması önerilir. Saç boyası veya saç açıcı ürünler saçlara az veya çok zarar veriyor. Yapılan işlemler sonrasında öneli bir bakım sürecine girilmesi gerekir. Doğal ve basit bir yolla saç açmak istiyorsanız papatya suyunu kullanmanızı öneririz. Saçınızın rengini açmak için papatya suyu kullanmak isterseniz yazımızın içeriği tam size göre.

doğal papatya suyu ile saç açma
doğal papatya suyu ile saç açma

Papatya Suyu Nedir?

Papatya suyu ile saç açma işlemi bilinen en eski ve doğal yöntemlerden biridir. Evde yapılabilecek işlem ile saçınızı 2 – 3 tona kadar açabilirsiniz. Kimyasal içeriklerden oluşan boyalar saç kırılmasına, dökülmesine, cansız ve seyrek görülmesine neden olur. Doğal yöntemlerle saç tonunu açmak isteyenlerin mutlaka uygulaması gereken bir yöntemdir. Papatya suyu ile saç tonu açılırken saç renginin tonlarında renk açıklığı oluşur. Örneğin kahverengi saç sarı saça dönüşmez. Kahverenginin açık tonlarına dönüşür.

Papatya Suyu İle Saç Nasıl Açılır?

Bir avuç papatya kurusu ile 2 su bardağı su kaynatın. Kaynayan suya papatya rengini verdikten sonra 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Papatya suyu soğuduktan sonra saçınıza yedirin ve güneşe çıkarak saçınızın kurumasını bekleyin. Papatya suyunu kışın uygulamak isterseniz saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. İşlem sonucunda saçınız yarım veya bir ton açılacaktır. Saçınızın rengini daha çok açmak için 4-5 kez tekrar edilmesi gerekir.

Papatya Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Saçların dökülmesini engelleyerek saç köklerini güçlendirir ve saçları dolgun gösterir.
  • Papatya suyunun besleyici ve onarıcı özellikleri vardır.
  • Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda papatya çayı tüketilebilir.
  • Sinirsel hastalıklardan kaynaklı durumlarda kişiyi rahatlatır.
  • Bağırsak ve sindirim sorunlarında etkili bir çözüm yöntemidir.
  • Mide fonksiyonlarının düzenli çalışması içinde önerilebilir.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın