Oksidan Kremi İle Saç Rengi Nasıl Açılır?

Kadınlar saçları konusunda her zaman değişikliklere açıktır. Yaz mevsiminin bitmesi ile saçlarında yeni bir değişiklik arayışında olan hanımlar. Sizde saçlarınızın rengini değiştirmek ve saç rengini açmak isterseniz oksidan kremi ile saçlarınızı açarak hayatınızda bir değişiklik yapabilirsiniz. Saç boyası kullanmadan oksidan kremi ile saçlarınızda değişiklik yapmak mümkün. Ancak bu ürünün dikkatli ve bilinçli kullanılması gerekir. Oksidan kremi ile saçlarınızın nasıl açılacağını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

oksidan kremi ile saç rengi nasıl açılır
oksidan kremi ile saç rengi nasıl açılır

Oksidan Kremi Nedir?

Her kadın hayatının bir döneminde değişiklik ister. Özellikle de dış görünümlerinde ilk göze çarpan saçlarda. Oksidan kremi ile saçlarınızı açarak rengini değiştirebilirsiniz. Oksidan kremi, saç boyamak için kullanılan malzemelerdendir. Peroksit yerine oksidan kullanımı tercih edilir çünkü peroksitle kıyaslandığında saç derisine daha az zarar verir. Ayrıca oksidan kremi boyanın kıvamını arttırmaya yardımcı olur.

Oksidan İle Saç Rengi Açma

Saç rengini açmak için dört derecede oksidan kremi vardır. Bunlar;

  1. 10 volümlük oksidan krem %3’lüktür. Açıcı özelliği çok azdır ve En düşük değere sahip oksidan kremdir.
  2. 20 volümlük oksidan krem %6’lıktır. Beyaz kapatır ve 1 tona kadar saç açma işlemlerinde kullanılır.
  3. 30 volümlük oksidan krem %9’luktur. Saç boyaları ile kullanıldığında 2-3 tona kadar açan oksidan kremdir.
  4. 40 volümlük oksidan krem %12’liktir. 4 tona kadar saç renginizi açar. Koyu saç rengine sahipseniz bu oksidanı kullanabilirsiniz.

Oksidan ile Saç Açma Nasıl Olur?

Saçlarınızı açmadan önce saçınızın kirli olması önemlidir. Saç renginizi belirledikten sonra oksidan kreminin volümünü belirleyin. Saçlarınızı tarayıp tutamlara ayırın ve saç uçları diplerine oranla daha kolay açıldığı için uygulamaya saç uçlarından başlayın. Saç diplerine zarar vermemesi için çok fazla sürmemeye dikkat edin. Bütün saça oksiden kremi sürdükten sonra kremi saça iyice yedirin. İnce ve açık renk saçlarda 10-15 dakika, kalın telli ve koyu renk saçlarda 20-30 dakika bekletin. Ardından saçlarınıza şampuan ve saç kremi kullanarak yıkayın.

Gündem haberleri finansajans.com adresinde!

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın