Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Gerekli malzemeler

5.5 su bardağı un (605 g)

1 paket  Kuru Maya (11 g)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)

1 su bardağı portakallı gazoz (2oo ml)

1 adet portakal

3 adet yumurta

 

Şerbet için

3 su bardağı şeker (540 g)

4 su bardağı su (800 ml)

2 damla limon suyu

 

Hazırlanışı

Şerbet için, ilk olarak şeker ve suyu kaynatın. Kaynayan suya limon suyunu damlattıktan sonra, biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde portakalı sıkıp kabuğunu rendeleyin. Un, maya, sıvı yağın yarısı, gazoz, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtayı karıştırarak homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin. Her parçayı kalan sıvı yağ ile yağlayıp, merdane ile açın. Kenarından ince şerit genişliğinde parçalar kesin, rulo şeklinde sarın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış borcam tepsiye dizin. Üzerini nemli bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika mayalandırın. Önceden 160°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin. Pişen tatlı üzerine, sıcakken soğuk şerbet gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın