Arjantin Mutfağından Empanada!

Kahvaltılıklar çok hafif geçiştiriliyor. Öğle yemekleri gün ortasında oldukça geniş ve yoğun menülere sahip olan akşam yemeklerinde olmazsa olmaz sayılan Arjantin Bifteği ülke mutfaklarının en önemli malzemesi. Bu arada hamur işleri her zaman revaçta olup ülke dışından gelen turistlerin en çok rağbet ettikleri yemek tarzı arasında yer alıyor. Empanada bir börek çeşidi olup az soğan, bol kıyma, biber ve yumurtayla yapılan ve sıcak yenen yiyeceklerin başında geliyor.

Kullanılacak Malzemeler:
1 adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
400 Gram Kıyma
4 Adet Biber
Yeterli miktarda Tuz ve Karabiber

Hamur Malzemesinde Kullanılacak Malzemeler:
6 Su Bardağı Un
1 Paket Maya
½  Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
150 Gram Margarin
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:
1 adet kuru soğanı küp küp büyüklüğünde, 3 adet sarımsağınızı, 3 adet biberinizi küçük parçalar halinde yemeklik olarak doğrayın. Doğranmış soğanları, sarımsakları, biberleri orta genişlikte bir tavaya alarak sıvı yağınızı ilave ederek sote edilmek üzere pişirin. Pişmiş ve sote edilmiş karışıma 400 gram kıymayı ilave yapıp pişirmeye devam edin. Küçük bir tavada 150 gram margarini eritin.

Hamurun hazırlanma aşamasında geniş bir kap içerisine 6 su bardağı unu, ılık suda yumuşatılmış mayayı hazırlayın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. İçine ılık suyla yumuşatılmış mayayı, eritilen margarini, ½ çay bardağı sıvı yağı, ½ sütü, 1 yumurtanın beyazı ve bir tutam tuzu ilave edin. Hepsini karıştırarak yoğurun ve hamurunuzu meydana getirin. Hazırladığınız hamuru 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın.

Daha sonra ayrılan her parçadan ceviz büyüklüğündeki parçaları oluşturun. Küçük parçaları bir oklavayla daireler şeklinde açın. Açtığınız hamurların içine daha önceden hazırladığınız kıymalı harcı koyun. Üzerini kapatın. Fırın tepsinizin her tarafını bir fırça yardımıyla yağlayın. Böreklerinizi tepsiye dizin. Üzerlerine bir yumurtanın sarısını fırça ile sürün. Bunları hemen fırına sürmeyin. 30 dakika kadar bu şekilde bekleterek iyice mayalanmasını sağlayın. Süre sonunda 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börekleri servis edebilirsiniz.
 
 
   
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım web tasarım