Kullanılacak Malzemeler:
3 Su Bardağı Galeta Unu
10 Dilim Kaşar Peyniri
10 Dilim Dana Jambon
500 Gram Tavuk Göğüs Eti
3 Yumurta
Bir Miktar Karabiber
Bir Miktar Tuz
3 Su Bardağı Sıvı Yağ
Cordon Bleu’nun Yapılışı:
500 Gram tavuk etini bir yağlı kâğıt arasına alarak et döveceği ile inceltin. Dövülmüş tavuk etinin üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin. Etlerin üzerine 10 dilim dana jambon ve 10 dilim kaşarı dizerek etlerinizi rulo halinde sarın. Rulolarınıza kürdan saplanıp açılmamasını sağlayın. Bu ruloların her birini alüminyum folyo kâğıtlarla sıkı sıkıya sarın. Kaynayan su tenceresine aktarıp ruloların pişmesini sağlayın. Rulolar piştiğinde tel bir süzgeçle içinden alın. Ruloları soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerindeki folyoları çıkartın. 3 yumurtayı bir cam kap içinde çatalınızla çırpın. Galeta ununuzu geniş bir tabak içerisine boşaltın. Pişen tavuk rulolarını önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa batırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Bir tava içerisinde 3 su bardağı sıvı yağı kızdırın. Tavukları çevirerek kızarmasını sağlayın. Kızaran tavukları kağıt bir havlu üzerine alarak yağlarının süzülmesini sağlayın. Cordon Bleu’lerinizi dilim dilim keserek yanına garnitürle birlikte servis edebilirsiniz.