Kestaneli Kuzu Kavurma

Her Kurban Bayramı’nda kesilen kurban sonrası sabah sofralarında mutlaka ya ciğer ya da et kavrulur. Kavurmaya arzuya göre kuyruk yağı, kavram yağı veya ciğer de ilave edilebiliyor. Eklenen kuyruk yağı ve ciğerlerle kavurma farklı bir lezzete dönüşüyor.

Kavurma Malzemeleri:
2 Kg. kuzu but veya kolu
300 Gram Haşlanmış Kestane
2 Yemek kaşığı margarin (takriben 150 gram)
300 Gram kuyruk yağı
2 Tatlı kaşığı tuz
2 Çay kaşığı Karabiber

Yapılışı:
2 Kg. Kuzu veya kolun kemiklerini keskin bir bıçakla etten ayırın. Etlerinizi bir kesme tahtasında küp küp veya minik parçalar halinde kesin. Kestiğiniz kavurmalık etleri derin bir kap içerisine alarak içine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ilave ederek yaklaşık 3-4 dakika kadar avucunuzla ovarak tuz ve karabiberin ete geçmesini sağlayın. Geniş bir tava alarak içine 2 yemek kaşığı margarini koyun. Orta kısıklıkta ateşte margarinleri erimeye bırakın. Eriyen margarinlerin içine marine ettiğiniz kavurma etlerini ve haşlanmış kestanelerinizi ilave edin. Aynı kısıklıktaki ateşte pişmeye bırakın. Kavurma ve kestaneler pişerken etler suyunu salacak ve kendini bırakmaya başlayacaktır. Pişme esnasında 300 gram kuyruk yağını minik parçalar halinde keserek pişen kavurmanıza dâhil edin. Kavurmayı asla tahta bir kaşık veya karıştırıcıyla karıştırmayın. Karıştırılma yapıldığı anda etleriniz dağılır. Ara sıra tavayı elinize alarak yayvan daire şeklinde hareketlerle etlerin tava içinde yer değiştirilmesini sağlayın. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Ateşten alınmasına yakın istenilen arzuya göre kavurmaya bir miktar kuru kekik ve pul biber ilavesi yapılabilir.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın