Kurban Eti Yemeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Eti kesildikten hemen sonra yemeyin!

  • Et kesildikten sonra hayvanın kanı çok iyi akıtılmalıdır. Kanı iyi akıtılmamış hayvan etinde bozulma çabuk olur ve mikroorganizmalar çabuk çoğalır.
  • Et kesildikten hemen sonra yemeyin. Parçaladığınız veya doğradığınız eti 3-5 saat oda ısısına ulaşana kadar ön dinlendirme ve sonrasında buzdolabımda soğutma işlemi yapmak etinizin bozulmasını önler ve sindirimini kolaylaştırır.
  • Eti iyice pişirerek tüketmelisiniz. Parazitler olabilir, bunlar çiğ az pişmiş et ile size bulaşabilir.

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

  • Taze eti pişirirken;  içine 1 adet defne yaprağı ve biberiye ile kısık ateşte uzun süre pişirin. Piştikten sonra üzerine taze zencefil ve hazmı kolaylaştırmak için kimyon serpmek etin sindirimini kolaylaştıracaktır.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

yazılım