Sheftalia Kebabı

Çanakkale taraflarında ciğer sarmasına benzer ve ızgarada pişirilen yemeklerden biridir. Pişerken eriyen gömlek yağı eti kızartarak çok lezzetli bir tat bırakır. Çok eski bir yemek olan gömlek köftesi Trakya’nın batısından başlamak üzere Gümülcüne, Selanik, Kavala ve Trakya mutfaklarına taşınmıştır.

Kullanılacak Malzemeler:
1 adet Kuzu Gömleği
500 gram orta yağlı kıyma (kuzu)
1 adet büyük boy soğan
3-4 dilim bayat ekmek içi
Karabiber, tuz, kimyon
½ demet çok ince kıyılmış maydanoz
4-5 diş dövülmüş sarımsak

Yapılışı:
1 adet kuzu gömleğini açılması için sıcak suda olan tencereye alın. 500 gram orta yağlı kuzu kıymayı derin bir kap içine koyun. 3-4 dilim bayat ekmeğin içini suyla ıslatın. Islanan ekmekleri avucunuzun içine alarak suyunu sıkın. Islak ekmek içlerini kıymanıza ilave edin. 1 Büyük boy soğanı rendeleyin, kıyılmış maydanoz, dövülmüş 4-5 diş sarımsak, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip köftenizi yoğurun. Avuç içi büyüklüğünde kestiğiniz kuzu gömleklerine köfte harcınızdan bol miktarda koyup sıkıca kapatın ve yuvarladığınız köftelerinizi elinizce yassı şekle getirin. Kuzu gömleklerinin uçlarından birleşen parçaları alta konulacak şekilde yağladığınız ızgara üzerinde pişirin. Yanına salata veya garnitür koyarak servis yapabilirsiniz.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

frg yazılım web tasarım