İftar Sofralarına Özel

Herkese merhaba!

Mutfakta yemek yapmak size de terapi gibi gelmiyor mu? Mutfak benim ütopyam. Orada yeni tariflerimi oluşturuyor ve birbirinden leziz sunumlarımı sevdiklerimle paylaşıyorum. 😊

 

Domates Çorbası

Malzemeler

4 adet büyük boy domates

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 litre kaynar su ( beş su bardağı)

Yapılışı

Domatesler rendelenir. Tencereye sıvıyağ salça ve un koyulduktan sonra 2, 3 dakika un kavrulur. Daha sonra domates eklenir ve bir kaç dakika tencerede karıştırılır. Ardından kaynar su ilave edilip kaynatılır ve ocaktan alınır. Servis yapılırken isteğe göre kaşar peyniri rendesi ilave edilebilir. Afiyet olsun 😊

Tavuk Sote

Malzemeler

Yarım kilo tavukgöğsü (kuşbaşı doğranmış şekilde)

5 adet yeşilbiber

2 adet orta boy domates

1 adet kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Bir tatlı kaşığı pul biber

Bir tatlı kaşığı nane

Bir tatlı kaşığı kekik

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber

 

Yapılışı

Domates, biber ve soğan kuşbaşı şekilde doğranır (küp küp). Tencereye sıvıyağ ve soğan eklenir. Ardından tavuklar ilave edilir. Tavuklar rengi dönene kadar orta ateşte pişirilir. Ardından domates ve biber eklenir. Tavukların rengi pembeleşmeye başladığında baharatlar eklenir ve yaklaşık 3, 4 dakika daha ocaktan piştikten sonra servise hazır hale gelmiştir demek. Afiyet olsun 😊

Bulgur Pilavı

2 su bardağı bulgur

2 yemek kaşığı salça

4 yemek kaşığı sıvıyağ

3,5 – 4 bardak su.

Tuz

Yapılışı

Sıvıyağ ve salçayı eklediğimiz tencereye bulguları ekleyip yaklaşık 5 dakika güzelce kavrulur ve suyu ve tuzu ekleyip 10 dakika kadar orta ateşte ocakta pişmeye bırakalım. 10 dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavın kendi sıcaklığından demlenmesini bekleyelim. ( bulgurun iriliğine göre su miktarı farklılık gösterebilir). Afiyet olsun😊

 

Pratik Un Kurabiyesi

Malzemeler

3 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket krem şanti (2’li kutu olan krem şantilerden bir poşet kullanıyoruz)

Üzeri İçin

Pudra şekeri

Yapılışı

Derin bir kaba unu ve krem şantiyi ekleyip güzelce karıştıralım. Ardından sıvıyağ eklenip güzelce yoğuralım. Yoğurduğumuz hamur hafif dağılan ıslak kum gibi dağılan bir hamur olacaktır. Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp şekil vererek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 8 – 10 dakika hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişirelim. Ama dikkat etmemiz gereken nokta un kurabiyesi olduğu için üzerinin beyaz kalması gerekiyor. . (Krem şantinin içinde vanilya kabartma tozu gibi malzemeler bulunduğu için krem şanti dışında herhangi bir malzeme kullanmıyoruz dolasıyla hamurumuzda normal bir kurabiye hamuru gibi durmuyor. Ayrıca dağılan bir hamur olduğu için yuvarlaktan başka şekilde verilmiyor Ama tadının efsane olacağına emin olabilirsiniz.)

Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊

 

 

 

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın