Kahverengi Ruj Kimlere Yakışır: Kahverengi Ruj Makyajı

Kahverengi Ruj Kimlere Yakışır?

90’ların vazgeçilmezlerinden olan kahverengi ruj modasının rüzgârları son yıllarda yeniden esmeye başladı. Her geçen gün daha da popüler olan bu renk oldukça klasik görünse de birbirinden farklı onlarca tonuyla etkileyici ve zarif bir görünüm vadediyor. Açık renklerden koyu renklere oldukça geniş bir yelpazesi olan kahverengi tonlarındaki rujlar her yaştan kadının kullanımı için farklı seçenekler sunarken, pembe-kahve, şeftali-kahve, nude-kahve gibi farklı alt tonlarıyla klasik kahverengi rujları sevmeyenlerin de gönüllerini fethediyor. Hiç de az sayılmayacak bu renk skalasından size düşen ise ten renginize ve gözlerinize uyum sağlayan tonu bulmak oluyor.

Kahverengi ruj genel olarak buğday tenli ve esmer tenli kadınlara yakışsa da aslında her tene uygun bir tonu da bulunuyor. Buğday tenli ve esmer kadınlara kahvenin çok koyu tonları hariç tüm tonları uyum sağlıyor. Özellikle pembe veya şeftali alt tonlu açık kahveler ya da nude renkler oldukça güzel bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir. Eğer açık tenli bir kadınsanız kahvenin açık tonları solgun görünmenize yol açacağından koyu tondaki kahverengi rujları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kahverengi rujlar tek başına hoş bir duruş sağlamayacağı için makyajın doğru bir şekilde tamamlanması, doğru kahverengi tonunun seçilmesi kadar önemlidir. Yapacağınız ten ve göz makyajı seçtiğiniz rujla tam anlamıyla bir uyum sağlayamazsa bu durum olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize sebep olabilir. Bu sebeple kahve tonlarında ruj kullandığınız zaman ten ve göz makyajınızda kullanacağınız malzemelere dikkat etmelisiniz.

Kahverengi Ruj Makyajı Nasıl Yapılır

Kahverengi ve tonlarında ruj kullanacaksanız makyajınızda bronzer için bir yer ayırmanız oldukça faydalı olacaktır. Eğer kontur uygulamayı sevenlerdenseniz bu da rujunuzla uyumlu bir hava yaratır. Seçtiğiniz ruj kahvenin açık tonlarındaysa toprak tonlarında yapacağınız bir göz makyajı son derece şık bir görünüm katacaktır. Ayrıca krem rengi, bej, bakır, şeftali tonları gibi hafif far renkleri de kahve tonlarındaki rujları oldukça iyi bir şekilde tamamlar ancak fazla renkli farların kullanımından kaçınmak daha iyi olacaktır çünkü renkli farlar, kahverengi tonlarının klasik havasıyla çakışacaktır ve ortaya hiç de hoş olmayan anlamsız bir görüntü çıkması kaçınılmazdır. Eğer seçtiğiniz kahverengi ruj koyu tonlarda ise sade bir makyaj tercih etmeniz yerinde olur. Hatta yalnızca rimel ve ince çekilmiş bir eyeliner, fazlasıyla etkileyici ve dikkat çekici bir görünüm elde etmeniz için yeterli olacaktır. Koyu kahve ruj tonuna en yakın siyah renk ruj sayılabilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak