Kayısı Yağı Cilde İyi Gelir mi: Kayısı Yağının Saça Faydaları?

Kayısı Yağının Faydaları Nelerdir?

Ülkemizde en çok tüketilen ve yetiştirilen meyvelerin başında gelen kayısı lezzetinin yanı sıra vitamin deposu bir meyve olma özelliği taşıyor. Sağlık açısından önemli ölçüde faydası olan kayısının kendisi kadar yağı da yararlı. Kozmetik sektöründe bir çok ürünün içinde de kullanılan kayısı yağı içinde A, B1, B2, B3, C, D, E ve K vitaminleri içeriyor. Kayısı yağı ayrıca demir, magnezyum, potasyum, sodyum, bakır, kalsiyum ve fosfor mineralleri barındırıyor. Bu özellikleri ile kayısı hem iç sağlığı hem de dış güzelliği için büyük katkıda bulunur.

İçeriğinde yüksek oranda lif bulunduran kayısı yağı, kabızlığın bir numaralı düşmanıdır. Sindirimi kolaylaştıran kayısı yağı, kansızlığa da birebirdir. Kayısı yağı cilt kanserinden, migrene bir çok hastalığa da iyi gelir. Sakinleştirici etkisi de olan kayısı yağı, kalp krizi riskine karşı da etkili bir rol oynar. Kolesterolü yüksek olan kişiler yemeklerde kullanılan kayısı yağını salata, yemek ve pasta yapımında rahatlıkla kullanabilirler.

Kayısı Yağı Cilde İyi Gelir Mi?

Kayısı yağı güçsüz ve çabuk kırılan tırnakları güçlendirir, kirpiklere de bakım sağlar. Hassas, problemli ve çabuk tahriş olan ciltlere uygulandığında faydası görülmüştür. Cilde parlaklık ve pürüzsüzlik sağlar, cildi nemlendirir. Egzama, kaşıntı, Sedef gibi hastalıkların geçmesine yardımcı olur. Kırışıkları önlemeye yarcımdı olarak, cildi gençleştirir. Sivilceleri yok eder. Yüzdeki şişliği alır ve renk tonunu düzenler. Güneş lekelerini yok eder.

Saçlar İçin Kayısı Yağı

Kayısı yağının saça faydaları, saçları besleyerek, saçın hacimli uzamasına yardımcı olur. Saç kırıklarını önler. Saçı nemlendirir. Kayısı yağı saç uçlarına sürülerek masaj yapılabilir. Ayrıca saç derisine 20 dakika masaj yapılarak sabaha kadar bir bone takarak bekletilebilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak