Kolonya Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hoş kokusu, bakterilere karşı koruyucu olması ve taşınabilirliği açısından kolonya Türkiye’de çokça tercih ediliyor. Bayramlarda evlerden eksik edilmemesinin yanı sıra ferahlamak için de kullanılan kolonya son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de görülen koronavirüs nedeniyle uzmanların önerisiyle ilgi arttı. Uzmanların bakterilerden koruduğunu ifade ettiği kolonyayı alırken dikkat edilmesi gereken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için hazırladık.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa bir sürede bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, geçtiğimiz hafta Türkiye’de de tespit edildi. Uzmanların açıklamaları doğrultusunda dezenfektan jellere ve alkol içeriği olması nedeniyle dezenfektan aracı olarak kullanılabilecek kolonyalara olan yönelim artmış durumda. Koronavirüs gibi bakterilerden koruması amacıyla kullanılan kolonya çeşitleri tercih ediliyor.

Kolonya Çeşitleri

Farklı aromalar ve çeşitleri ile parfüm yerine de kullanılabilen kolonyalar hem güzel kokusu nedeniyle hem de bakterilere karşı tedbir oluşturmasından dolayı tercih ediliyor.

Limon

Diğer kolonya çeşitlerine nazaran daha çok tercih edilen limon kolonyası fresh kokusu nedeniyle en çok tercih edilen kolonya çeşitleri arasında yer alıyor. Ayrıca bayram ziyaretlerinde, hastane ziyaretlerinde ve misafirler için en çok tüketilen kolonya çeşididir.

Yasemin

Zarif kokulu yasemin çiçeği kolonyası zarafeti ve sadeliği simgeliyor. Güzel kokusundan dolayı parfüm yerine de kullanılabiliyor.

Lavanta

Yasemin çiçeği kolonyasının yanı sıra lavanta da kokusu ve rengi ile çokça tercih ediliyor.

Kiraz Çiçeği

Limon, yasemin, ve lavanta çiçeklerine nazaran daha az bilenen ve daha az tercih edilen kiraz çiçeği kolonyası baharı hatırlatan kokusu nedeniyle kullanıcıları tarafından çokça sevilen kolonyalar arasında yer alıyor.

Kolonya Alırken Dikkat!

  • Tüketiciler kolonya alırken görünüşü berrak, bulanık olmayan, içerisinde tortu ve yabancı madde bulunmayan, kendine özgü hoş bir kokuda olan kolonyaları tercih etmeli.
  • Kolonya üretiminin hammaddesi etil alkoldür daha ucuz olarak bilinen metil alkolden yapılan kolonya tercih edilmemelidir.
  • Kaliteli bir kolonya, kokusunun tazeliğine ve berraklığına bakılarak anlaşılabilir.
  • Kolonyayı koronavirüs gibi virüslerin yayılmaması için kullanacak kişilerin limon kolonyası tercih edebilir. Çünkü Limon kolonyasında 80 derece alkol varken diğer kokulu kolonyalarda ise 60-70 derece alkol vardır.
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın