Mantar Soslu Kontrfile Nasıl Yapılır?

160 gr Soslu Dana Kontrfile

1 Çay Bardağı Sıvıyağ

250 gr Domates

100 gr Mantar

2 Diş Sarımsak

1 Su Bardağı Krema

Tuz

Karabiber

 

Yapılışı:

 

Yağsız tavada Dana Kontrfilenin her iki tarafını 5’er dakika pişirin. Küp şeklinde doğranmış mantar, domates ve sarımsağı tavaya ilave edin ve pişene kadar soteleyin. Sotelenen karışımın üzerine krema ilave edin. Ardından damak zevkinize göre tuz ve karabiber ilave edin. Krema yavaş yavaş kıvamını bulduktan sonra sosunuzu ateşten alın. Kontrfileyi sosu taban yaparak sos üzerinde ya da sosla yan yana servis edebilirsiniz.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın