Naturel Makyaj Nedir: Doğal Makyaj Nasıl Yapılır

Güzellik sırlarının püf noktaları biz kadınlar için oldukça önemli. Makyaj doğru yapılırsa bizleri mükemmel yapacak iken yanlış uygulanan bir makyaj ile bütün bir günümüzü kendimizi berbat hissederek geçirebiliriz.

Peki, günlük hayatta bizi doğal gösterecek ve güzelleştirecek makyaj türü nedir, doğru ve doğal makyaj nasıl yapılır?

Yapıldığı anlaşılmayan çok hafif rötuşlar ile bizi doğal güzel hale getiren doğal makyaj, yüzümüzü yapay bir hale getirmez ve yüzümüzdeki boyaların göze atmasını önler.

Natural makyaj nasıl yapılır?

  • Öncelikle yüz hatlarınızı keşfetmeye başlayın. Sert ve keskin yüz hatlarınız varsa eğer yüzünüzde kesin çizgiler oluşturmaktan kaçının.
  • Allığınızı yüzünüzdeki köşelerden itibaren yayarak uygulayın. Elmacık kemikleriniz çıkık ise bunu törpülemek adına tam elmacık kemiklerinin üstüne doğru dağıtın.
  • Daha sonra soft renklerde seçtiğiniz farınızı gözünüzün yapısına uygun olarak az miktarda uygulayın.
  • Rimelinizi sürerken mümkün olduğunca az boya alın ve kirpiklerdeki boya toplarının önüne geçin.
  • Eğer yüz hatlarının yuvarlak ise, allığınızı dağıtma işlemini çok fazla uygulamayın ve mümkün olduğunca bölgesel uygulayın.

Pastel Tonlarda Göz Alıcı Makyaj Teknikleri

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın