Sağlık Bakanlığı Gıdalardaki Tuz ve Şeker Oranına El Atıyor!

Dışarıdan tükettiğimiz gıda ürünlerinde yüksek miktarda şeker ve tuz bulunurken bu oranın yüksek olması insan sağlığını tehdit eden önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Sağlık Bakanlığı ise duruma müdahale edeceği yönünde bir açıklamada bulundu.

Gıda ürünlerde tuz ve şeker kullanımında aşırıya kaçıldığını savunan yetkililer bu konuda önlem alınmaması vatandaşın sağlığının tehlikeye gireceği yönünde fikir bildirdi. Atılacak ilk adımın detayları da birlikte verildi.

Her Yıl Biraz Daha Azalacak!

Tüm gıda ürünleri olmasa da gıda sektöründe yer alan lokanta ve pastaneler durumdan en fazla etkilenecek olan kesim olacak gibi gözüküyor. Bu durum işletmenin kâr politikasına da olumlu yansıyacak. Yani hem tüketici hem de üretici tarafından faydalı olabilecek bu adım için şartlar da açıklandı.

Tuz için yüzde 4, şeker için ise yüzde 5 oranında azalma sağlanacak. Pasta üretimi yapan yerler ve lokantalar ile bir sözleşme yapılacağı belirtilirken Sağlık Bakanlığı’nın bu durumu sözleşme yaparak resmi bir hale getireceği söylendi.

Belirtilen oranların bir kereye mahsus olmayacağı ve devam eden yıllarda da aynı oranda azaltılacağı söyleniyor. Her yıl daha az kullanımı hedef gösteren Sağlık Bakanlığı bu konuda sağlık adına maksimum fayda sağlamayı hedefliyor.

Fazla tuz ve şeker kullanımı insan vücudu için oldukça sağlıksız olduğu bilinmekte ve bir çok rahatsızlığa davetiye çıkarmaktadır. Özellikle bazı organların tuz ve şekerden yoğun şekilde etkilendiği bilinirken, bu zararın en aza indirilmesi Sağlık Bakanlığı için fazlaca önemsenmekte.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

yazılım