Formda kalmak isterken aynı zamanda tatlıdan vazgeçemeyenlere özel şekersiz portakallı kek tarifi derledik…
MALZEMELER
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım çay bardağı greyfurt suyu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 adet yumurta
- 10 adet hurma
- Yarım çay bardağı Hindistan cevizi tozu
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
ÜZERİ İÇİN
- 6 dilim greyfurt
HAZIRLANIŞI
Önce hurmaların çekirdeklerini çıkartarak derilerini bir kaseye koyun. Üzerine sıcak su ekleyerek 1 dakika bekletin. Beklettikten sonra çırpıcı yardımıyla karışımı püre kıvamına getirin. Daha sonra karışıma yumurta ekleyerek kase içerisinde çırpın. Daha sonra üzerine portakal kabuğu rendesi, portakal ve greyfurt suyu, vanilya özütünü de ekleyerek çırpın. Ardından unu ve Hindistan cevizi tozunu da ekleyin be karışımı iyice karıştırın. Son olarak yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbının üzerine karışımı dökün onun üzerine de greyfurt dilimlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.