Sivilceli Ciltler İçin Yapılması Gerekenler

Özellikle ergenlik yıllarında artan sivilce her yaş grubunda insanların büyük sorunlarından biridir. Sivilce sayısı fazla olan ciltler hassas ve kolay tahriş olarak dış etmenlere çok daha hızlı reaksiyon gösteren ciltlerdir. Peki sivilceli ciltler için ne yapılmalı özellikle pudra, limon, kolonya, alkol gibi maddeleri cilde sürerken dikkatli olunmalı tahrişe sebebiyet vereceği unutulmamalıdır.

Sivilceyi Arttıran ve Azaltan Yiyecekler

Sivilceli ciltler yıkanırken fazla sert davranılmamalı düzenli bir şekilde temizlenmelidir,kullanılan ürünlerin pH oranları cildimize uygun olmalıdır. Dondurma sosis çikolata hazır yemekler margarin vs sivilce oluşumunu artırır ve hızlandırır. Baklagiller meyze ve sebze açısından zengin öğünler sivilce oluşumu azaltarak sonlandırır.

BENZER YAZILAR

10 Yaş Gençleştiren Yüz Maskesi: Evde Yüz Maskesi Yapımı

Sivilceli Ciltler İçin Ne Yapılmalı

Sivilceler için ne yapılmalı konusuna gelirsek onlarla oynamak veya sıkmak enfeksiyonlara sebebiyet vererek kalıcı lekelere yol açabilir. Yağ ve şekerden her zaman uzak durulmalıdır ve düzenli beslenme ve uyku ile bunlar desteklenmelidir. Ciltler için ne yapılmalı konusuna ek olarak sivilceli ciltlere daha hassas davranılmalı kolaylıkla tahriş olabilecekleri unutulmamalıdır.

Ayrıca sivilceli ciltler için bazı vitaminlerde kullanabilirsiniz başlıcaları;

Sodyum

Tuz ve tuzlu gıdalar temel sodyum kaynaklarıdır. Vücudunuz sodyumu hayati sıvıların dengesini korumak için kullanır. Aslında çoğu doktor beslenmemizde sodyumu takviye etmektense azaltmamızı önermektedir. Yine de günlük değer 2.400 miligramdır.

Çinko

İstiridye bu temel mineral için harika bir kaynaktır ve çinkoyu yağsız etten ve diğer deniz ürünlerinden de alabilirsiniz. Çinko; yara iyileşmesi, sağlıklı iştah ve sperm üretimi bakımından önemli bir mineraldir. Sıklıkla ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırma ve nezleyle savaşta C vitaminine yardım etmede kullanılır. Günlük değer 15 miligram olarak bildirilmiştir. Uzmanlar 30 miligrama kadar takviye yapabileceğinizi söylemektedir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın