Tesettür Mayo Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesettürlü kadınların deniz ve havuz içerisinde kullanabildikleri tesettür mayo alırken, doğru olan ürünü tercih etmek çok önemli. Bu nedenle tesettür mayoda dikkat edilecekler öğrenilmeli ve buna göre ürün seçimi sağlanmalıdır.

tesettür mayo

Öncelikle mayo bol kesim olmalı ve vücut hatlarının belli olmamasına göre tasarlanmalı. Özellikle sudan çıkıldıktan sonra su nedeniyle vücuda yapışması, vücut hatlarının belli olması riskini beraberinde getireceği için, vücudu belli edecek modellerden kaçınılması gerekir. Tesettür mayo aynı zamanda sahilde ya da tatil yerlerinde yürüyüş yapmak için de kullanılır. Bu nedenle dikkat çekici renkler ve desenler yerine daha sade ve pastel tonlar seçilebilir. Bu tarz özellikleri taşıyan oldukça farklı ve kullanışlı tesettürlü mayolara ulaşılabilir. Markalar her sezon farklı modeller üretiyor.

tesettür mayo

Denizde ya da havuzda yüzerken eşarp veya bonenin çıkmaması için, tamamen başa geçirilerek kullanılan ürünlerin tercih etmek  gerekir. Başı sağlam bir şekilde saracak olan bone ve eşarplar sayesinde, yüzerken sürekli düzeltmek ve yeniden takmak gibi sorunlar yaşanmaz.

Tesettür mayo alırken nelere dikkat etmeliyiz konusunda kumaş seçimi de önemlidir. Kumaşın mutlaka hava aldığından emin olunması gerekir. Çok fazla polyester ve naylon birleşimi içeren kumaşların sağlığa zararlı olduğu bilinir. Sudan çıktıktan sonra hemen kuruyabilen kumaşlar seçilmelidir. Böylelikle bakteri oluşumunun da önüne geçilebilir. Sağlık açısından tesettür mayoların önce kumaşına sonra da diğer özelliklerine bakmak en doğrusudur.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın