Ton Sür Ton Makyaj Nedir: Ton Sür Ton Makyaj Nasıl Yapılır?

Ton Sür Ton Makyaj Tekniği

Her yıl değişen moda trendlerinin yanı sıra artık her yıl makyaj trendleri de değişiyor. Fransızca asıllı olan ‘ton sür ton’ deyimi Türkçe’ de ‘ton üzerine ton’ olarak açıklanabilir. 2017 yazına damga vuran ve moda dünyasında çokça sevilen ton sür ton, 2019 itibariyle makyaj trendlerine de damgasını vurdu. Ton sür ton makyaj trendinin ayrıntılarını öğrenmek için yazımızın içeriğine bakabilirsiniz.

ton sür ton makyaj tekniği
ton sür ton makyaj tekniği

Ton Sür Ton Makyaj Nedir?

Kadınların günlük hayatında vazgeçilmezi olan makyaj, moda ile eş zamanlı olarak değişebiliyor. 2019 makyaj trendleri arasında yer alan ton sür ton artık sadece gözlerde değil bütün yüzde uygulanabilecek. 2019’dan önce yavaş yavaş hayatımıza giren ancak sezon itibariyle sıkça kullandığımız makyaj trendleri bu sezon da zıtlıkların bir araya gelmesiyle oluşuyor.

Ton Sür Ton Makyaj Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz sezonlarda sadece göz makyajında far olarak kullanılabilen ton sür ton, yüzün her bölgesinde uygulanarak mükemmel bir uyum sağlanmasında katkıda bulunuyor. Bu makyajı günlük hayatta kullanılabileceği gibi özel zamanlarda da farklı renklerle sıkça kullanılabilir. Her renk ile uygulanabilen ton sür ton uygulaması yanağınızda ve dudağınızda aynı rengin farklı tonları uygulanabilir.

Günlük hayatta naturel tonlarla uygulanabildiği gibi son yıllarda trend olan neon renklerle de bu uyum yakalanabilir. Ancak neon trendi uygulanırken bir noktaya odaklanılması ton sür ton uyumu için önemlidir. Örneğin neon renklerde yapılan göz makyajını dengeleyebilmek için nude tonlarında bir ruj tercih edilebilir.

Sadece far ile ton sür ton uyumu yakalanacağı gibi saç rengini de makyajınızla kombinleyerek bu trendi daha cesur bir şekilde uygulayabilirsiniz. Dumanlı göz makyajı ton sür ton uyumu ile tekrar yorumlanabilir. Özellikle son yıllarda oldukça moda olan bakır-bronz ve toprak tonlarıyla mükemmel bir uyum yakalanabilir. Ayrıca kiremit rengi ve bakır rengi ile bir arada kullanılarak ton sür ton uyumuna uygun bir makyaj yapılabilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak