30 Güne 30 Menü

Sevdiklerinizle bol muhabbetli zaman geçireceğiniz iftar sofranıza sizler için hazırladığımız iftarın on birinci gününe özel leziz yemek tarifleri derledik…

 

MENÜMÜZ

  • Ekşili Topalak Çorbası
  • Sebzeli Et Haşlama
  • Cevizli Ay Tatlısı

 

EKŞİLİ TOPALAK ÇORBASI

 Malzemeler:

  • 2 Su Bardağı İnce Esmer Bulgur
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Yemeğin Sosu İçin;
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Adet Bulyon
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 8-10 Su Bardağı Su
  • 5-6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Sosu İçin;

  • 1 Büyük Diş Sarımsak
  • 1 Limon Suyu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı:

  • Öncelikle bulguru ıslatın ve ardından üzerini kapatarak şişmeye bırakın.
  • Daha sonra şişen bulgura un, tuz ve salça ekleyerek elinizi ıslatarak güzelce yoğurun.
  • Ardından küçük toplar yapın ve unlu tepsiye dizin.
  • Bir kenara alarak bir tencere içeresine sıvı yağ ve küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya bırakın.
  • Kavrulan soğanın içerisine salça ve baharatları da ekleyerek salça kokusu çıkınca suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başladığında limon suyu, bulyon, nohut ve köfteleri ekleyin ve orta ateşte köfteler pişinceye dek kaynamaya bırakın.
  • Ardından sarımsakları ezip tuz ile limon suyuna karıştırın ve çorbanıza ekleyin.

 

SEBZELİ ET HAŞLAMA

Malzemeler:

  • 1 Kilo Dana Et
  • 3 Adet Patates
  • 3 Adet Havuç̧
  • 10 Tane Arpacık Soğan
  • 1 Yemek Kasığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz

Hazırlanışı:

  • Öncelikle etinizi 1 saat boyunca haşlamaya bırakın.
  • Etiniz haşlanırken bir yandan tencereye yağları ekleyin ve havuçları kavurmaya başlayın. Ardından patatesleri ve soğanları da ekleyerek güzelce kavurun.
  • Ardından ununu ekleyin ve sonda süzgeç ile etleri de ekleyerek süzgeçten geçirip ekleyin.
  • Tuz da ilave edin ve sebzeler yumuşayınca altını kapatın. Afiyet olsun.

 

CEVİZLİ AY TATLISI

Malzemeler:

  • 125 Gr Tereyağı Veya Margarin
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Bardağı Ceviz İçi
  • 2 Su Bardağı Un

Şerbeti İçin;

  • 2,5 Su Bardağı Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • Birkaç Damla Limon

Hazırlanışı:

  • Öncelikle şerbeti hazırlamaya başlayın. Yapmanız gereken; şeker ve suyu tencereye ekleyerek bir taşım kaynatın ve içerisine limon suyu da ekleyerek kısık ateşte 10 dakika boyunca kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Ardından hamurunu yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tereyağını yoğurma kabına alın ve üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak silindir şeklini aldırın.
  • Sonra üzerini bastırarak düzleyin.
  • Çay bardağı ile keserek ay şeklini verebilirsiniz. Ardından kağıt serili tepsiye güzelce dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 25 dakika kızarana dek pişirmeye bırakın.
  • Ardından fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerine dökün.
  • Şerbeti çekmesi için 2 saat bekletin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın