Sevdiklerinizle bol muhabbetli zaman geçireceğiniz iftar sofranıza sizler için hazırladığımız iftarın on birinci gününe özel leziz yemek tarifleri derledik…
MENÜMÜZ
- Ekşili Topalak Çorbası
- Sebzeli Et Haşlama
- Cevizli Ay Tatlısı
EKŞİLİ TOPALAK ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 Su Bardağı İnce Esmer Bulgur
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- Yemeğin Sosu İçin;
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Adet Bulyon
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 8-10 Su Bardağı Su
- 5-6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Sosu İçin;
- 1 Büyük Diş Sarımsak
- 1 Limon Suyu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı:
- Öncelikle bulguru ıslatın ve ardından üzerini kapatarak şişmeye bırakın.
- Daha sonra şişen bulgura un, tuz ve salça ekleyerek elinizi ıslatarak güzelce yoğurun.
- Ardından küçük toplar yapın ve unlu tepsiye dizin.
- Bir kenara alarak bir tencere içeresine sıvı yağ ve küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya bırakın.
- Kavrulan soğanın içerisine salça ve baharatları da ekleyerek salça kokusu çıkınca suyunu ilave edin.
- Kaynamaya başladığında limon suyu, bulyon, nohut ve köfteleri ekleyin ve orta ateşte köfteler pişinceye dek kaynamaya bırakın.
- Ardından sarımsakları ezip tuz ile limon suyuna karıştırın ve çorbanıza ekleyin.
SEBZELİ ET HAŞLAMA
Malzemeler:
- 1 Kilo Dana Et
- 3 Adet Patates
- 3 Adet Havuç̧
- 10 Tane Arpacık Soğan
- 1 Yemek Kasığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Tuz
Hazırlanışı:
- Öncelikle etinizi 1 saat boyunca haşlamaya bırakın.
- Etiniz haşlanırken bir yandan tencereye yağları ekleyin ve havuçları kavurmaya başlayın. Ardından patatesleri ve soğanları da ekleyerek güzelce kavurun.
- Ardından ununu ekleyin ve sonda süzgeç ile etleri de ekleyerek süzgeçten geçirip ekleyin.
- Tuz da ilave edin ve sebzeler yumuşayınca altını kapatın. Afiyet olsun.
CEVİZLİ AY TATLISI
Malzemeler:
- 125 Gr Tereyağı Veya Margarin
- 1 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay Bardağı İrmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Çay Bardağı Ceviz İçi
- 2 Su Bardağı Un
Şerbeti İçin;
- 2,5 Su Bardağı Şeker
- 2,5 Su Bardağı Su
- Birkaç Damla Limon
Hazırlanışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlamaya başlayın. Yapmanız gereken; şeker ve suyu tencereye ekleyerek bir taşım kaynatın ve içerisine limon suyu da ekleyerek kısık ateşte 10 dakika boyunca kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Ardından hamurunu yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tereyağını yoğurma kabına alın ve üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak silindir şeklini aldırın.
- Sonra üzerini bastırarak düzleyin.
- Çay bardağı ile keserek ay şeklini verebilirsiniz. Ardından kağıt serili tepsiye güzelce dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında 25 dakika kızarana dek pişirmeye bırakın.
- Ardından fırından çıkartıp soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Şerbeti çekmesi için 2 saat bekletin. Afiyet olsun.