30 Güne 30 Menü

Sevdiklerinizle bol muhabbetli bir iftarın yanında leziz bir menü iyi gider… Sizler için iftarın yirmi altıncı gününe özel enfes tarifler derledik…

Menümüz

  • Sebze Çorbası
  • Fırında Kıymalı Patlıcan
  • Muhallebili Kadayıf

 

SEBZE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Kuru Soğan
  • 1 Büyük Patates
  • 1 Büyük Havuç
  • 1 Tane Kabak
  • 2 Sivri Biber
  • 1 Kaşık Salça
  • Sıvı Yağ
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz
  • 7 Su Bardağı Sıcak Su

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kuru soğan ve sivri biberi yemeklik şeklinde güzelce doğrayalım.
  • Ardından patates, kabak ve havucu iyice rendeleyelim.
  • Bir tencere içerisine sıvı yağ ekleyerek kuru soğan ve sivri biberleri kavuralım. İçerisine havuç, patates ve kabağı ilave ederek kızartalım ve salçayı da ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Kavrulduktan sonra sıcak su, baharat ve tuzunu da ekleyerek yumuşayıncaya dek pişirelim.
  • Çorba piştiğinde çırpıcıdan geçirerek tekrar ocağın içerisinde 1-2 dakika daha bekletelim ve ocaktan alalım.
  • Çorbanız hazır. Afiyet Olsun.

 

FIRINDA KIYMALI PATLICAN

Malzemeler:

  • 2 tane bostan patlıcanı
  • 300g kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Patlıcanları Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin. Patlıcanları sıvı yağda önlü arkalı güzelce kızartın ve kızardıktan hemen sonra havlu kağıda alın.
  • Ardından tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve küçük küçük kesilmiş soğanları kavurun.
  • Hemen ardından kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi çıkınca içerisine sarımsak, domates ve küçük küçük doğranmış biberi ekleyin.
  • Baharatları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar bekletin.
  • Ardından patlıcanları fırın kabına güzelce dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde sert olmayacak şekilde bastırın ve iz oluşturun.
  • İç harcını patlıcanların üzerine yavaşça dökün.
  • Daha sonra 2 su bardağı sıcak suda ezdiğiniz salçayı fırın kabına ekleyin.
  • 180 derecelik fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirmeye bırakın. Afiyet Olsun.

 

MUHALLEBİLİ KADAYIF

Malzemeler:

  • 350 Gram Tel Kadayıf
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1,5 Su Bardağı  Dövülmüş Ceviz

Muhallebisi İçin:

  • 1 Litre Süt
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Sıvı Krema

Hazırlanışı:

  • Öncelikle kadayıfı ince ince kırın ve genişçe bir teflon tencere ya da tavada tereyağını eritin ve şekeri ve kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ardından cevizi de ilave ederek biraz daha kavurun ve ocaktan alın.
  • Ardından krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin ve düzenli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alın ve 10 dakika süre kadar soğumaya bırakın. Sonra vanilya ve sıvı kremaya ilave edin ve mikser ile 5 dakika çırpın.
  • Sonra orta büyüklükte bir borcama kızartılmış kadayıfın yarısını dökün ve borcam tabanına iyice yayın. Ardından üzerine hazırladığınız kremayı dökerek en üste kalan kadayıfı yayarak dökün.
  • Hazırladığınız tatlıyı oda ısısında bir süre bekletin ve ardından buzdolabında 3 saat bekletin. Tatlınız hazır. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın