Ramazanın ilk gününde iftar hazırlıklarına başladık… Sizler için özel bir menü derledik…
MENÜMÜZ
- Domates Çorbası
- Fırında Köfte Patates
- Hurmalı Ballı Muhallebi
DOMATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Domates Sosu
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Çay Bardağı Süt
- 4 Su Bardağı Su
- Tuz
Üzeri İçin:
- Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Karabiber
Hazırlanışı:
- İlk önce domatesleri robottan geçirip püre kıvamına getirin.
- Bit tencere içerisine tereyağı ekleyerek yavaşça eritin. Ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı da ekleyerek güzelce kavurun.
- Domates püresini de ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın.
- Ardından belirtilen miktarda su ve tuz ekleyerek kaynayana kadar pişirin.
- Kaynattığınız çorbanın içerisine sütü de ekleyerek güzelce karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Leziz domates çorbasını servis ederken dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
FIRINDA KÖFTE PATATES
Malzemeler:
- 3 Adet Patates
- 2 Adet Domates
- 3 Adet Yeşil Biber
- Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Köftesi için:
- Yarım kg kıyma
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ve galeta unu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Hazırlanışı:
- İlk önce köfteleri hazırlayın. Yapmanız gereken; soğanı bir kaç parçayı ayırın ve sarımsaklar ve yumurtalarla mutfak robotundan geçirin. İncecik doğradığınız soğan ve sarımsakları kıymaya ekleyin.
- Ardından bayat ekmek içi, tuz ve baharatları da ekleyerek köfte harcı yoğurulur. Malzemeler iyice karışınca ufak parçalar koparılıp köftelere şekil verilir.
- Sonrasında Patates ve köfteler kızartılır. Patatesler dilimlenir. Ardından tavada sıvıyağ kızdırılır ve köftelerle patatesler kızartılır.
- Sonrasında köfte ve patatesler fırın kabına alınarak güzelce pişirilir. Tüm köfte ve patatesler kızartılınca fırın kabına alınır ve üzerine hafifçe sıcak su gezdirilir.
- Son olarak domates dilimleri ve biberlerin eklendiği fırın tepsisi fırına verilir. 25 dakika pişirmeniz yeterli. Afiyet olsun.
HURMALI BALLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
- 1 Litre Süt
- 1 Yumurta
- 20 Adet Hurma
- 5 Yemek Kaşığı Çiçek Balı
- 2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
- 2 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
Hazırlanışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bir kaba alın, üzerlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve 15 dakika yumuşamalarını bekleyin. Yumuşayan hurmaların suyunu süzün ve mutfak robotunda 1 su bardağı süt ile çekin. 1 yumurtayı tencerede iyice çırpın. Ardından tüm malzemeleri tencereye ekleyip iyice karıştırın, orta ateşte pişirin. Muhallebinizi kaplara bölüştürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.