30 Güne 30 Menü

Ramazanın ilk gününde iftar hazırlıklarına başladık… Sizler için özel bir menü derledik…

 

MENÜMÜZ

  • Domates Çorbası
  • Fırında Köfte Patates
  • Hurmalı Ballı Muhallebi

 

DOMATES ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Domates Sosu
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 4 Su Bardağı Su
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • İlk önce domatesleri robottan geçirip püre kıvamına getirin.
  • Bit tencere içerisine tereyağı ekleyerek yavaşça eritin. Ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı da ekleyerek güzelce kavurun.
  • Domates püresini de ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın.
  • Ardından belirtilen miktarda su ve tuz ekleyerek kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynattığınız çorbanın içerisine sütü de ekleyerek güzelce karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Leziz domates çorbasını servis ederken dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.

 

FIRINDA KÖFTE PATATES

Malzemeler:

  • 3 Adet Patates
  • 2 Adet Domates
  • 3 Adet Yeşil Biber
  • Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

Köftesi için:

  • Yarım kg kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ve galeta unu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı:

  • İlk önce köfteleri hazırlayın. Yapmanız gereken; soğanı bir kaç parçayı ayırın ve sarımsaklar ve yumurtalarla mutfak robotundan geçirin. İncecik doğradığınız soğan ve sarımsakları kıymaya ekleyin.
  • Ardından bayat ekmek içi, tuz ve baharatları da ekleyerek köfte harcı yoğurulur. Malzemeler iyice karışınca ufak parçalar koparılıp köftelere şekil verilir.
  • Sonrasında Patates ve köfteler kızartılır. Patatesler dilimlenir. Ardından tavada sıvıyağ kızdırılır ve köftelerle patatesler kızartılır.
  • Sonrasında köfte ve patatesler fırın kabına alınarak güzelce pişirilir. Tüm köfte ve patatesler kızartılınca fırın kabına alınır ve üzerine hafifçe sıcak su gezdirilir.
  • Son olarak domates dilimleri ve biberlerin eklendiği fırın tepsisi fırına verilir. 25 dakika pişirmeniz yeterli. Afiyet olsun.

 

HURMALI BALLI MUHALLEBİ

Malzemeler:

  • 1 Litre Süt
  • 1 Yumurta
  • 20 Adet Hurma
  • 5 Yemek Kaşığı Çiçek Balı
  • 2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
  • 2 Yemek Kaşığı Pirinç Unu

Hazırlanışı:

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bir kaba alın, üzerlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve 15 dakika yumuşamalarını bekleyin. Yumuşayan hurmaların suyunu süzün ve mutfak robotunda 1 su bardağı süt ile çekin. 1 yumurtayı tencerede iyice çırpın. Ardından tüm malzemeleri tencereye ekleyip iyice karıştırın, orta ateşte pişirin. Muhallebinizi kaplara bölüştürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın