Çatlak topuklar nem eksikliğinin yanı sıra sağlık sorunlarının da habercisi. Sizler Topukları Yumuşatmak İçin Doğal Tarifler derledik.
BAL
Ayak topuklarında kullanımda, bir kaşık balı bir kova ılık suyla karıştırıp ayaklarınızı içerisinde bekletmeniz yeterli.
LİMON SUYU VE VAZELİN
Ayak topuklarında kullanımda, topuklarınızı 20 dakika tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında ayaklarınızı güzelce kurulayın ve topuklarınıza limon suyu ve vazelin karışımını sürün ve en son işlem olarak pamuklu çoraplar giyin.
YULAF EZMESİ
Ayak topuklarında kullanımda, bir yemek kaşığı toz yulafı jojoba yağı ile güzelce karıştırın. Sonrasında bu karışımı ayak topuklarınıza dairesel hareketlerle uygulayın ve karışımı ayağınızda 10 dakika bekletin. Son olarak ayaklarınızı ılık suyla kurulayın.
YULAF VE KARBONAT KARIŞIMI
Ayak topuklarında kullanımda, karbonat ve yulafı macun kıvamına gelinceye dek karıştırın ve ayak topuklarınıza uygulayın daha sonra ılık bir sonra durulayın.
PİRİNÇ UNU
Ayak topuklarında kullanımda, 3 çorba kaşığı pirinç unu, elma sirkesi ve balı bir kese malzemesi olarak hazırlayın. Sonrasında ayaklarınızı ılık suyun içerisinde bekletin. Son olarak, deriyi dökmek için dairesel hareketlerle masaj yapın.