Bahar Sofrası…

 

Sofraları sonbahara özgü zeytinyağlı tatlar ve şık sunumlarla donatmaya hazır mısınız? O zaman ekranların sevilen yüzü Miraç Şef’in tarifleri tam size göre…

AYVALI BEYİN

Malzemeler:

  • 1 Adet Dana Beyni
  • 2 Adet Ayva
  • 1 Adet Avokado
  • 4/5 Adet Kumkat
  • 20 Gr Tereyağı
  • Kırmızı Toz Biber
  • Maydanoz
  • Limon
  • Tuz
  • Ak Biber
  • Muskat

 

Lavaş için:

  • Un
  • 20 cc Zeytin Yağı
  • Su

 

Hazırlanışı:

  • 1 litre suya 1 ayvanın suyu eklenir dana beyni bunda bekletilir (6/7 saat yeterli)
  • Dinlenen beyin 15 dk. haşlanır. 1/2 limon, kumkat, ayva suyu ile 5 dakika daha marine edilir.
  • Bu arada ayva ve avokado ile püre yapılır, içine kumkat rendelenir.
  • Malzemeler tabağa alınıp baharatlanır üzerine biber/yağ cızlatılıp yeşillikle servis edilir.
  • Diğer tarafta lavaş hazırlanır.
  • *Ben bu tarifimi uygularken yeşilliği (maydanoz, dereotu, roka, soğan, sarımsak) çırpıp sadece suyunu kullanıyorum.
  • Kıyısına köşesine de bir lokma lavaş koyuyorum. Afiyet olsun.

 

Ekipman:

  • Tencere, Tava, Süzgeç, Oklava, Kepçe, Delikli Kepçe

 

PANCARLI HUMUS

 

Malzemeler ve Hazırlanışı:

  • 4 Adet Küçük Boy Pancar
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 4 Diş Sarımsak
  • 12 Dal Taze Kekik
  • 2 Çay Kaşığı Tuz

*Tüm Malzemeleri Kıvamını Alana Kadar Robottan Geçelim.

  • 2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • Yarım Çay Bardağı Tahin
  • 2 Adet Limon Suyu
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

*Bunları Da Robottan Geçip, İki Karışımı Homojen Bir Şekilde Birleştirelim, Zeytinyağı İle Kıvamını Ayarlayalım. Afiyet Olsun.

 

LOR DOLMASI

*Bayburt Yöresinin Eşsiz Lezzetidir

 

Malzemeler:

  • 1 Kg Evelik Otu
  • 200 Gr Pilavlık Bulgur
  • 500 Ml Kaynar Su
  • 1 Kg Lor Peyniri
  • 200 Gr Yemeklik Doğranmış Kuru Soğan
  • 200 Gr Kaymak
  • 50 Gr Tereyağı
  • 10 Gr Tuz

 

*(Evelik Otu, Pazı Yaprağıdır, Sapları Ve Damarları Temizlenmiş Olmalı)

 

Hazırlanışı:

  • Evelik yaprakları yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır.
  • 20 gr tereyağı ile soğanlar kavrulur, üzerine bulgur ve tuz eklenir,
  • 350 ml su eklenerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte haşlanır.
  • Lor bir kaba alınarak içerisine süt kaymağı ve haşlanmış bulgur karışımı eklenerek harmanlanır.
  • Bu karışım sıkılarak yaprağa sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine 150 ml su ilave edilerek 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yaparken üzerine kalan tereyağı eritilerek dökülür. Afiyet olsun

 

AYVALI KEREVİZ SALATASI

 

Malzemeler:

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet ayva
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet kök zencefil
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

 

Hazırlanışı:

  • Zencefili rendenin ince tarafından rendeleyin.
  • İçerisine limon suyu ve zeytinyağını koyun.
  • Sarımsağı tuzla dövün ekleyin.
  • Ayvalı kereviz salatası
  • Kereviz ve ayvaları soyup rendenin büyük kısmından zencefilli karışımın içine rendeleyip karıştırın. Süzme yoğurdu ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.

Üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiye

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.