Bayram Sofraları Bu Lezzetlerle Daha Güzel

Farklı tatlardaki yemekler, salatalar ve çorbalar bayram menülerinin olmazsa olmazıdır. Bayram sofralarını ziyafete dönüştüren de özenle hazırladığımız bu yemeklerdir. Ünlü Şef Ali Açıkgül, bayram sofralarınızı renklendirecek özel tariflerini  Aysha için paylaştı.
 
SAKANDIRIK MANTISI
  • 2 adet yufka
  • 2 fincan haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 fincan yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 bardak su
Hazırlanışı:
Bir tencereye sıvı yağı koyup kıyılmış soğanları, kuşbaşı eti atıp kavuruyoruz. Daha sonra salça ve su ilave edip pişene kadar ocakta kaynatıyoruz. Pişen etlerin içine haşlanmış olan nohutları katıp kenara alıyoruz.
Yufkayı veya lavaşı rulo yapın ruloları iki santim genişliğinde kesip kesik yüzeyler yukarıda kalacak şekilde tepsiye dizin fırına atın kızarana kadar tutun sonra kızarmış olan yufkaların üzerine nohutlu eti döküp üzerine sarımsaklı yoğurt ve son olarak baharatlarla beraber tereyağını yakıp üzerine gezdiriyoruz .

 

HURMA TATLISI
  • 15  adet hurma
  • 200 gr toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 175 gr un
  • 100 ml ayçiçeği yağı
  • 125 ml süt
  • 3 gr tarçın
  • 10gr kabartma tozu
  • 20 gr tereyağı
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurta bir kap da 3 dakika çırpılır. Süt, tarçın, ayçiçek yağı ve kabartma tozu eklenir. çekirdeklerini çıkarıp doğradığımız hurmaları ve unu ekleyip bir kıvam elde edilir. Tereyağı ile yağlanan kek kalıplarına eşit şekilde paylaştırılır. 160c ‘lik fırında 20 dakika pişirilip sos ile servis edilir .

ÇATAL ÇORBASI
  • 250 gr kıyma
  • 1adet soğan
  • 1 adet domates
  • 200 gr yarma (1 bardak)
  • 1 fincan y.mercimek
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kaşık tereyağı
  • 8 bardak su
Hazırlanışı:
Mercimek ve yarma haşlanır içine tuz, karabiber ilave edilerek çorba kıvamı elde edilir. Başka bir kapta ince kıyım soğan  ve kıyma kavrulur içine doğranmış domates ,pulbiber ve nane katılır.Daha sonra  kaseye konulan çorbanın üzerine hazırlanan harç ilave edilirek  ve servise sunulur…
AFİYET OLSUN…
İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın