Bel Ağrısına Karşı Hareketsizlikten Kaçının

Çalışma ve yaşam şartlarına bağlı olarak insanların en çok yaşadığı sıkıntıların başında bel ağrıları ortaya çıkıyor. Genellikle yanlış hareketler ve ağır yükler kaldırma gibi noktalar bel ağrısını ortaya çıkarırken, uzmanlar bel ağrısına karşı hareketsizlikten de mutlaka kaçınılması gerektiğini belirtiyor.

Halk arasında yanlış bilinen bir şekilde bel fıtığı ve bel ağrısı ile ilgili olarak çok fazla hareket etmenin zararlı olduğu düşünülüyor.

Uzmanlar tarafından ise bu durumun tam tersi bir şekilde görülmesi gerektiği belirtiliyor. Yani tıbbi incelemelere göre hareketsiz kalmak, bel ağrısını ve fıtığı daha da arttırıyor.

Bu durumda bel ağrısı bulunan kişilerin özellikle fıtık yaşayan kişilerin bazı noktalara yüksek özen göstererek yaşamını düzenlemesi gerekiyor.

Öncelikle doğru bilinen 1 yanlıştan kurtulmak için bel fıtığı ve bel ağrısı sırasında çok fazla hareket etmenin yanlış olduğu fikrinden uzak durmak gerekir. Bu konuda sadece ani hareketlerden kaçınacak şekilde bilinçli bir şekilde yürüyüş ve egzersizler yapmanın bel ağrısı riskini daha da azalttığı belirtiliyor.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında uzmanlık yapan kişilerden alınan fikirlere göre özellikle ofis ve masa başı çalışanlarının bu konuda daha fazla risk taşıdığı belirtiliyor.

Ofis hayatı ve masa başı çalışma durumunun bel ağrılarını daha çok arttırdığı, çünkü insanların uzun süre aynı pozisyonda kaldığı gözlemleniyor.

Sürekli bir şekilde belli bir pozisyon üzerinde çalışmak bel noktasında tembellik durumunu ortaya çıkarıyor. Bu şekilde çalışmaya alışan insanlar, bir çekmeceyi yerinden oynatmak veya yere düşen bir şeyi kaldırmak için dahi koltuğundan kalkmamaya uğraşabiliyor. Bu gibi bir durumda hareketsizlikten sertleşmiş olan bel kasları daha fazla geriliyor ve genellikle bel ağrılarını ortaya çıkarıyor.

Bel Ağrısı İçin Her Gün Egzersiz Şart

Çeşitli nedenlerle veya çalışma şartlarına bağlı olarak yoğun bel ağrıları yaşıyor ve bu durumdan mustarip oluyorsanız mutlaka egzersiz çalışmalarına önem vermeniz gerekiyor. Çok yanlış bir fikre göre her bel ağrısında ve bel fıtığında ameliyat veya fizik tedavi alınması bir şart olarak görülmemelidir. Hatta çoğu zaman bel ağrıları fıtık olarak nitelendirilirken, ortada fıtık sorunu da bulunmayabilir.

Kişi kendi sorumluluklarını bilerek vücudunu doğru bir şekilde kullanır ve onu güçlendirecek egzersizlerini her gün gerçekleştirirse tedavi durumu oluşmadan bel ağrısından kurtulabiliyor.

Bu durumda yine de uzman bir fizyoterapistten tarafından önerilen egzersizleri her gün 15 dakika yapmanız dahi kaslarınızı güçlendirebilir. Bilhassa düzenli ve tempolu yürüyüşler sayesinde bacak kaslarınızı güçlendirmeniz büyük bir rahatlık ve yaşam kalitesinde artış sağlayacaktır.

Ağır Yük Taşıma Yöntemleri yazımızda ki uygulamalar ile bel ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın