Beyza’nın Çay Saati Tarifleri

Çay saatleri biz hanımlar için en özel saatlerdir. Buluşmalar, uzun uzun sohbetler bu saatlerin vazgeçilmezi arasındadır. O yüzdendir ki bu özel sayfanın sahibi olduğum an bu adı koymak istedim sayfama.  Bundan böyle çay saatlerinizi şenlendirecek muhteşem lezzetlerle karşınızda olacağım. Takipte kalın…

İnstagram: beyzacevik29

Baharatlı Havuçlu Kek Tarifi

baharatlı havuçlu kek
baharatlı havuçlu kek

4 yumurta

2 bardak şeker

1 su bardağı ekşi süt (buttermilk)

1 su bardağı sıvıyağ

Vanilya

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

1 adet limon

2 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı  toz zencefil

Yaklaşık 3 buçuk ya da 4  su bardağı un

3 adet havuç rendelenmiş

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı kıyılmış çekirdeksiz üzüm

Yapılışı

Butter milk = 1 su bardağı süte yarım  limon sıkılıp  10 dk beklenir böylece süt tepkilemeyle kabarır bu hamur işlerinde doku ve kıvam veren özel bir karışımdır.

Kekin yapılışı;

Şekerle yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz (yaklaşık 10 dk), daha sonra buttermilk sıvıyağ, vanilya, unu ekliyoruz ve el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Daha sonra unlanan havuç, üzüm ve ceviz  ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozu, karbonatı da koyduktan sonra yarım limonu sıkarak karıştırıp terayağ ve unladığımız kalıba döküp, 180 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan testi ile pişip pişmediğini mutlaka kontrol etmelisiniz!

Üzerine karamel sos yapmak isterseniz;

1 su bardağı şekeri tavada eritiyoruz. Karamelize olmaya başlayınca 50 gr tereyağ koyup  biraz daha pişirip 200 gr  kremayı azar azar hızlı bir şekilde karıştırarak ekliyoruz. Eğer pütürlü olursa süzgeçten geçirebilirsiniz.

Şekerpare Tarifi

şekerpare
şekerpare

250 gr tereyağ

2 yumurta birinin sarısı üzerine

2 çay bardağı irmik

1,5 çay bardağı pudra şekeri

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

Aldığı kadar un (Ortalama 3,3buçuk bardak)

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Şerbeti yapıp soğutuyoruz.

Hamuru yoğurup istenilen şekli verip, antep fıstığı batırıp yumurta sürerek pişiriyoruz. Tatlılar sıcakken soğuk şerbet dökülür ve üzeri bir tepsi yardımıyla kapatılıp şerbetin çekmesi sağlanır.

Bulgur Salatası Tarifi

bulgur salatası
bulgur salatası

8 adet kuru domates

1 su bardağı bulgur

1 su bardağı su

10 adet kornişon turşu

4 adet bütün közlenmiş biber

1 limon suyu

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

Nar ekşisi

Maydonoz

Dereotu

Yapılışı;

8 adet kuru domates küçük küçük doğrayıp tavaya alıyoruz. Sıvıyağ ekleyip, 1 su bardağı bulgur koyup biraz kavuruyoruz. 1 su bardağı suyunu da koyup tuz ilave edip pilav gibi pişiriyoruz. Daha sonra bir kaba alıp soğutup üzerine 8 ya da 10 adet küçük kornişon turşu, ceviz, 4 tane közlenmiş biber, 1 limon suyu, nar ekşisi, yarım su bardağı haşlanmış nohut, maydonoz, dereotu ekleyip servis tabağına alınca da üzerine nar serpiyoruz.

Pratik Puf Börek Tarifi

pratik puf börek
pratik puf börek

6 adet yufka

İç harcı için;

400 gr kıyma

1 adet soğan

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

Arasına sürmek için harç;

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek )

Yapılışı;

Sıvıyağda soğanları pembeleştirip kıymayıda koyup kavuralım. Tuzunu baharatlarını koyup dilerseniz yarım demette maydonoz kıyıp altını kapatın. Bir yufkayı 8 eşit parçaya kesip arasına sürülecek iç harcımızı sürüp kıymalı karışımdan koyup sarıyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp

180 derecede pişiriyoruz.

Afiyetle…

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın