Çay saatleri biz hanımlar için en özel saatlerdir. Buluşmalar, uzun uzun sohbetler bu saatlerin vazgeçilmezi arasındadır. O yüzdendir ki bu özel sayfanın sahibi olduğum an bu adı koymak istedim sayfama. Bundan böyle çay saatlerinizi şenlendirecek muhteşem lezzetlerle karşınızda olacağım. Takipte kalın…
İnstagram: beyzacevik29
Baharatlı Havuçlu Kek Tarifi
4 yumurta
2 bardak şeker
1 su bardağı ekşi süt (buttermilk)
1 su bardağı sıvıyağ
Vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 adet limon
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
Yaklaşık 3 buçuk ya da 4 su bardağı un
3 adet havuç rendelenmiş
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı kıyılmış çekirdeksiz üzüm
Yapılışı
Butter milk = 1 su bardağı süte yarım limon sıkılıp 10 dk beklenir böylece süt tepkilemeyle kabarır bu hamur işlerinde doku ve kıvam veren özel bir karışımdır.
Kekin yapılışı;
Şekerle yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz (yaklaşık 10 dk), daha sonra buttermilk sıvıyağ, vanilya, unu ekliyoruz ve el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Daha sonra unlanan havuç, üzüm ve ceviz ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozu, karbonatı da koyduktan sonra yarım limonu sıkarak karıştırıp terayağ ve unladığımız kalıba döküp, 180 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz. Kürdan testi ile pişip pişmediğini mutlaka kontrol etmelisiniz!
Üzerine karamel sos yapmak isterseniz;
1 su bardağı şekeri tavada eritiyoruz. Karamelize olmaya başlayınca 50 gr tereyağ koyup biraz daha pişirip 200 gr kremayı azar azar hızlı bir şekilde karıştırarak ekliyoruz. Eğer pütürlü olursa süzgeçten geçirebilirsiniz.
Şekerpare Tarifi
250 gr tereyağ
2 yumurta birinin sarısı üzerine
2 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Ortalama 3,3buçuk bardak)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Şerbeti yapıp soğutuyoruz.
Hamuru yoğurup istenilen şekli verip, antep fıstığı batırıp yumurta sürerek pişiriyoruz. Tatlılar sıcakken soğuk şerbet dökülür ve üzeri bir tepsi yardımıyla kapatılıp şerbetin çekmesi sağlanır.
Bulgur Salatası Tarifi
8 adet kuru domates
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı su
10 adet kornişon turşu
4 adet bütün közlenmiş biber
1 limon suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Nar ekşisi
Maydonoz
Dereotu
Yapılışı;
8 adet kuru domates küçük küçük doğrayıp tavaya alıyoruz. Sıvıyağ ekleyip, 1 su bardağı bulgur koyup biraz kavuruyoruz. 1 su bardağı suyunu da koyup tuz ilave edip pilav gibi pişiriyoruz. Daha sonra bir kaba alıp soğutup üzerine 8 ya da 10 adet küçük kornişon turşu, ceviz, 4 tane közlenmiş biber, 1 limon suyu, nar ekşisi, yarım su bardağı haşlanmış nohut, maydonoz, dereotu ekleyip servis tabağına alınca da üzerine nar serpiyoruz.
Pratik Puf Börek Tarifi
6 adet yufka
İç harcı için;
400 gr kıyma
1 adet soğan
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Arasına sürmek için harç;
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek )
Yapılışı;
Sıvıyağda soğanları pembeleştirip kıymayıda koyup kavuralım. Tuzunu baharatlarını koyup dilerseniz yarım demette maydonoz kıyıp altını kapatın. Bir yufkayı 8 eşit parçaya kesip arasına sürülecek iç harcımızı sürüp kıymalı karışımdan koyup sarıyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp
180 derecede pişiriyoruz.
Afiyetle…