Yaza Özel Tatlı Tarifleri

 Yaza özel hafif ve görüntüsü ile herkesi cezbedecek tatlılarımın tariflerini sizler için paylaştım…

Beyza Çevik

PANKEK PASTA

250 gr süt

250 gr un

2 yumurta

75 gr şeker

75 gr nişasta

20 gr kabartma tozu

75 gr tereyağ

Ara katlar için muhallebi için;

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşıgı un

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı labne

50 gr beyaz çikolata

2 tatlı kaşığı haşhaş (isteğe bağlı )

Üst ganaj için

200 gr krema

200 gr bitter çikolata

Süslemek için

Kakao

Ve çilek

Yapılışı;

Pankek için tereyağ eritilir.

Yumurta ve şeker yüksek devirde iyice  çırpılır.

Daha sonra süt, un, nişasta, kabartma tozu eklenir. En son tereyağ eklenip karıştırılır.

Yağsız kızgın tavada birer kepçe dökülüp arkalı önlü pişirilir.

Ara kat muhallebisi için çikolata ve haşhaş hariç tüm malzemeler konulup  pişirilir. Pişince çikolata ve haşhaş eklenir.

Ganaj için krema ısıtılır, çikolata eklenir ve erimesi sağlanır. Daha sonra soğumaya bırakılır.

Tüm ön hazırlıklar yapıldıktan sonra birleşitirmeye başlanır.

Pankek tabağa alınır üzerine muhallebi yayılır her kata bu işlem yapılır.

Yaklaşık 6 kat olacak şekilde hazırlanır.

En üst kısma ganaj gezdirilip kakao serpilir.

 

LiMONLU MUHALLEBİ

1lt süt

2 kasık un

2 kaşık nisasta

150 gr şeker

1 yumurta sarısı

1 vanilya

1 paket krema

1 paket kremşanti

Limon sos için;

100 gr tereyağ

2 limon rendesi

1 limon suyu

1 çay bardağı şeker

2 yumurta

Yapılışı;

Muhallebi için krema ve kremşanti hariç tüm malzemeler karıştırarak pişirilir. En son 1 paket krema ve bir paket kremşanti eklenip çırpılır.

Limon sosu için;

Tavada tereyağ eritilir.ocaktan alınır. Sıcağı  biraz çıktıktan sonra 1 limon suyu sıkılır. 2 limon rendesi, Şeker eklenip 2 yumurta kırılıp ocağa almadan iyice karıştırılır. Sonra en kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Sıcakken hemen kuplardaki muhallebi üzerine dökülüp limon ve fıstık ile süslenir.

ORMAN MEYVELİ PARFE

2,5 paket kakaolu petibör  bisküvi

3 poşet kremşanti

3 bardak soguk süt

1 paket pul çikolata (120 gr kadar )

1 adet muz

1 küçük paket böğürtlen

1 kase çilek

1 kase yabanmersini

1 büyük kase iri çekilmiş fındık (miktarı isteğe göre )

Yapılışı; Kalıbın altına süsleme için 4 5 adet bisküvi çekilir ve streç serilmiş kalbınızın zemine yayılır.

3 poşet kremşanti

3 bardak soğuk sütle çırpılır daha sonra içine fındık ve çikolata eklenir.

Bu karışımdan kalıba bir sıra yayılır.

Üstüne muz, böğürtlen, çilek doğranır. Daha sonra kalan kremşantili karışıma petibörler kırılıp karıştırılır ve kalıba yayılıp buzlukta dondurulur.

Servis yapacağınız zaman yarım saat önce çıkarıp kalıptan çıkarmanız yeterli. Dilediğiniz gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz…

Not; Buzlukta muhafaza edilir. Servis yapılacagı zaman 10 dk önce çıkarmanız yeterli…

 

LOTUSLU MAGNOLIA

1 lt süt

3 yumurta sarısı

2 kaşık nisasta

2  kaşık un

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krema

Üstü ve ara katları için; 2 paket lotus bisküvi ve lotus bisküvi kreması (isteğe bağlı) Muhallebisi için; Krema hariç tüm malzemeler tencereye konur ve sürekli karıştırarak pişirilir. Ocağın altını kapatıp, krema eklenerek mikserle iyice çırpılır. Lotus bisküvi robottan çekilir, kuplara birer kaşık eklenir. Üzerine yarıya kadar magnolia konarak bu kata ister çekilmiş lotus bisküvi, ister lotus kreması mikrodalga yada benmari olarak eritilir bu kata tekrar magnolia konulur.

Süslemek için yine bisküvi ve lotus kremasından eklenerek süslenir.

 

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın