Bu akşam ne pişirsem dersine son… Akşama özel yeni menü ile karşınızdayız…
Minel Çelik
Yayla Çorbası
Malzemeler
Bir su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Yarım çay bardağı pirinç
1 litre su
Tuz
Un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Pirinçler ayrı bir tencerede haşlanır. Un yumurta ve yoğurt eklenir ve güzelce karıştırılır. Ardından kaynayan suya bir kaç kaşık yoğurt ekleyerek terbiyenin içine dökülür. Bu işlem çorbanın içerisindeki yoğurdun kesilmesini engeller. Sıcak su ile karıştırdığımız terbiyenin, kalanını kaynar suyun içine dökülür ardından pirinçler eklenir ve bir kaç dakika kaynatılarak ocağın altı kapatılır. Küçük bir sos tavasında yağ ve nane yakılıp sos yapılır ve çorbanın üzerine tuz ile beraber dökülür. Afiyet olsun 😊
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Bir Paket spagetti
Su
Tuz
Karabiber
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yapılışı
Beşamel sos için Tereyağı, sıvıyağ, un, karabiber ve süt bir tencerede puding kıvamı alınıncaya kadar pişirilir. Daha sonra haşlanmış makarna, fırında tepsiye bir sıra halinde dökülür ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Ardından kalan markana fırın tepsisine alınır ve en son üzerine Beşamel sos ilave edilir. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Daha sonra fırından alınıp üzerine kaşar peyniri rendesi eklenir. 10 dakika daha fırında pişirilmeye devam eder ve üzerindeki kaşar peynir hafif erimeye başlayınca makarnamız hazır demektir. Afiyet olsun 😊
Rus Salatası
Malzemeler
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
15 adet küçük kornişon turşu
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
Yapılışı
Havuç ve patates küp küp kesilir bezelye eklenerek haşlanır. Kornişon turşular da aynı şekilde küp küp kesilir. Haşlanmış sebzeler; turşu, mayonez ve yoğurt güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Dilerseniz bu tarif için konserve bezelye ve sebzeler de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 😊