Sağlıklı beslenmek sağlığımız için ne kadar önemliyse güzelliğimiz için de o kadar önemli… İşte kırışıklığa neden olan bazı yiyecekler…
ŞEKER
Şeker sağlığımıza zararlı olduğu kadar cildimize de zarar veriyor… Şeker biz farkında olmasak da kolojen lifleri arasındaki bağa zarar veriyor ve böylelikle ciltte kırışıklıkların artmasına neden oluyor.
KARBONHİDRATLAR
Karbonhidratlar da cildimizin düşmanı… Karbonhidratlar sindirildikten sonra saf şekere ayrılarak AGE’lerin oluşumuna neden olur. Fakat her karbonhidrat aynı değildir. Meyve ve sebze içerisinde bulunan karbonhidratlar cilde zarar vermez aksine cilde yararı bile vardır. Bu nedenle cilde zarar veren karbonhidratları tüketmemelisiniz.
MARGARİN
Margarin fazla tüketildiğinde maalesef ciltte kırışıklıklara neden olabiliyor. Hatta bilimsel araştırmalar sonucunda margarini sıkça tüketenlerde daha fazla kırışıklık olduğu kanıtlandı. Bu nedenle mümkün olduğunca margarinden uzak durmalısınız.
SÜT ÜRÜNLERİ
Süt ürünlerinin sağlığa yararları ne kadar fazla olsa da ciltte kırışıklıklara da yol açabiliyor. Süt ürünleri fazla tüketildiğinde erken yaşlanmalara neden olabiliyor. Bu nedenle süt ürünlerini dengeli bir şekilde tüketmekte yarar var.
KIRMIZI ET
Kırmızı et sağlığa yararlıdır fakat fazla pişmiş ise ciltte kırışıklık oluşumuna neden olur. Bu nedenle kırmızı et tüketilirken fazla pişmeden tüketilmesi gerekir.