Elmalı Fındıklı Muhallebi Tarifi

Öğle arasında leziz tatlılar denemek istemez misiniz? Sizler için elmalı fındıklı muhallebi tarifi derledik

 

MALZEMELER

MUHALLEBİ İÇİN:

 

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre süt

 

ELMALI HARÇ İÇİN:

 

  • 3 adet kırmızı elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık içi

 

HAZIRLANIŞI

Öncelikle elmaların kabuklarını güzelce soyarak rendeleyin. Ardından üzerine şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında tarçını ve fındıkları da ekleyin ve karşımın soğumasını bekleyin.  Muhallebiyi hazırlamak için, tencereye sütü dökün ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri ekleyin ve kaynayana kadar devamlı karıştırın. Ardından kaynamaya başladığından vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Sonrasında içerisine tereyağı ekleyerek eritin ve karıştırın. Hazırladığınız elmalı harcı kupların dibine güzelce dökün ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine elmalı harcı da ekleyin ve buzdolabında birkaç saat bekletin. Afiyet olsun.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın