Dore Saç Rengi Kimlere Yakışır: Dore Saç Rengi Tonları Neler

Dore Saç Renkleri Kimlere Yakışır

Dış görünümü tamamlayıcı en önemli parçalardan biri olarak sayılabilecek olan saçlar, farklı renkler ve kesimler, birbirinden değişik modellerle hepimizin en önce gözümüze çarpan kısımlardır. Özellikle kadınlar bu renkleri, kesimleri ve modelleri zaman zaman değiştirmekten mutluluk duyarlar. İşte dore ve beraber kullanıldığı renkler de bu değişimlerde bazı kadınların tercihleri arasında yer almaktadır.

Dore saç rengi oldukça açık bir renk olmasına rağmen içerisinde platin gibi beyaz yansımaların değil, yoğunluklu olarak sarı tonlarının görülebileceği bir renktir. Bu yoğun sarı yansımalı rengin daha belirgin ve hoş durması için dore saçlar genelde ışıltı verilerek kullanılır. Dore renk açık tenli kadınlara yakışırken, model olarak da uzun saçlarda özellikle hoş duracaktır.

Dorenin yoğun sarı yansımalı tonları açık tenli kadınlara yakışırken, farklı renklerle kullanımı sayesinde buğday tenli ve esmer kadınların da kullanabileceği ışıltılı dore tonları ortaya çıkmıştır. O halde hangi dore renklerinin kimlere yakıştığına bir bakalım.

Dore Saç Rengi Tonları Neler

Kumral Küllü Dore Saç Kimlere Yakışır

Oldukça doğal ve naif görünen bu saç renginin elde edilmesi gerçekten zordur. Bu zarif tonun yakalanabilmesi için profesyonel bir kuaförün özenli bir çalışma yapması gerektiğini bilmeliyiz. Küllü kumral dore rengi, kadınlar tarafından yoğun olarak yapılması istenen saç renkleri arasındadır ancak bu rengin de her cilt tonuna uyması mümkün değildir. Bu renk, özellikle buğday tenli ve esmer kadınların tercih edebileceği bir renktir. Açık tenli kadınlarda soluk görünmeye yol açabileceğinden bu rengin tercih edilmemesi gerekir.

Kumral Küllü Dore Saç Rengi
Kumral Küllü Dore Saç Rengi

Dore Karamel Saç Kimlere Yakışır

Karamel rengi ile dorenin yoğun sarı ışıltılarının bir araya gelmesiyle oluşan bu renk oldukça sıcak ve hoş bir görünüm sağlamaktadır. Dore karamel rengi beyaz tenli ve buğday tenli kadınlara son derece yakışmaktadır.

Dore Karamel Saç Rengi
Dore Karamel Saç Rengi

Dore Kahve Saç Kimlere Yakışır

Işıltılı kahve tutkunu kadınlardansanız eğer dore kahve sizin için biçilmiş kaftan. Bu renk kahve üzerine altın yansımaların olmasıyla ortaya çıkan koyu tonlu bir saç rengidir. Son derece doğal bir görünüm sunan dore kahve saç aslında her cilt tonuyla da uyan bir renktir diyebiliriz. Özel olarak bu rengin yakışmayacağını söyleyebileceğimiz bir cilt tipi olmadığı için koyu tonları ve parlak kahve tonlarını seven beyaz tenli, buğday tenli ve esmer tüm kadınlar bu rengi rahatlıkla kullanabilir.

Kestane Saç Rengi Kimlere Yakışır makalemize göz atmayı unutmayın

Dore Kahve Saç Rengi
Dore Kahve Saç Rengi
Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın