Düğün Öncesi Sağlıklı Yaşam!

Evliliğe hazırlık en heyecan verici süreçlerden biri. Bu dönemde her kadın, doğal olarak daha güzel, formda ve sağlıklı görünmek ister. Peki bunun için neler yapabiliriz? Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak ve Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı eşi Dr Aysun Mamak, herkese daha ince, güzel ve fotojenik görünme konusunda önemli tavsiyelerde bulunuyor…

Daha canlı, fotojenik ve parlak görünmek için yardımcı sistemlerden faydalanın. Bu özel günde en önemli detaylardan biri de günün fotoğraf ve video çekimleriyle ölümsüz olması. Düğünden en az 1-3 ay öncesinde yüzünüzün daha fotojenik ve oranlı görünmesi için dolgu ve botox uygulamalarından faydalanabilirsiniz. Hem kaş şeklinizin belirlenmesi, elmacık kemiklerinizin daha yüksek görünümü, çene hattınızın belirginliği veya dudaklarının yüzünüze uygun şekilde dolgunlaştırılması gelin makyajınızın çok daha güzel olmasını sağlayacaktır. Cilt parlaklığını arttırmak amacıyla nükleotid, hyalüronik asit ve vitamin enjeksiyonları yapılması önerilir. Tabi bu özel günlerde kol altı terlemesini engellemek amacıyla yapılacak olan botoks enjeksiyonu daha da özgürlük sağlar hem gelin hem de damat için.

Bölgesel yağlanma veya kontur bozukluğu var ise en az 3-6 ay öncesinde liposuction yönteminden faydalanılabilir. Liposhaping diye adlandırılan bu yöntemle vücut kontur bozukluğunuz giderilirken popo bölgesinin daha dolgun olması amacıyla yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Meme estetiği operasyonu düşünülüyorsa 3-6 ay öncesinde yapılması önerilir. Yeni nesil protezler sayesinde daha doğal ve normal meme yumuşaklığında meme elde edilir.

Kolajen üretimini korumak için güneşten kaçının. Güneş, ultraviole etkisi ile cilde çok fazla zarar verir; kolajen üretimini bozarak erken kırışıklıklara ve ciltte lekelere sebep olur. Bu nedenle özellikle hassas bir cilde sahipseniz sabah evden çıkmadan yarım saat önce 30 SPF içeren güneş koruyucusu sürün ve gerekirse gün içinde 4 saate bir yenileyin.

Susamayı beklemeden su içmeyi alışkanlık haline getirin. Susuz kalmak baş ağrısı, enerji düşüklüğü, yorgunluğun yanı sıra eklem ve kas ağrılarına sebep olur. Susuz kalırsanız hem organlarınız hem cildiniz daha hızlı yaşlanır. Yaşlandıkça susama mekanizması bozulur; çay-kahve gibi içecekler susamayı azaltır ama susuzluğu artırır. Günde yalnızca 8 bardak su içerek enerjinizi yükseltebilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Gün boyunca 3 saatten fazla aç kalmayın.Çoğu insan sabah kahvaltısı yapmaz; öğle yemeğini atıştırarak geçiştirir ve geç yenen bir akşam yemeğiyle günü sonlandırır. Bazı insanların kalori azaltmak ve zayıflamak için yaptığı bu tercih, yavaşlamış bir metabolizma ve terazide yükselen rakamla kendini gösterir. Böylesine bir beslenme yalnızca kilo almaya değil, aynı zamanda kas-kemik dokularının azalmasına, yağ-ödem dokusunun ise artmasına neden olur. Bu nedenle, sağlıklı beslenmek ve dinç kalmak için 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere günde en az 6 öğün fırsatı yaratılma gerekir.

Lifli beslenin, genç kalın. Sağlıklı ve genç kalmanızı sağlayan bir beslenme lif açısından zengin olmalıdır. Günlük beslenmenizin yüzde 60’ının meyve, sebze, tahıl ürünleri, kabuklu pirinç gibi çok lifli gıdalardan oluşmasına dikkat edin. Yağ için en fazla yüzde 20, protein içinse yüzde 15’lik pay yeterli olacaktır. Ancak unutmayın ki kemik erimesi ve sağlık sorunlarından koruyan esas proteinler; baklagiller, işlenmemiş soya ve ürünleridir. Lifli gıda miktarını ayarlayabilmenin en kolay yolu, iki ara öğünde az şekerli mevsim meyvesi, sabah kahvaltısında ise işlenmemiş tahıl gevreklerini tercih etmektir.

Katkı maddeli gıdalar içinizi de dışınıza da yaşlandırıyor, kaçının. Yaşıtlarınızdan daha genç yaşlanmak için sigara, çay-kahve, alkol ve benzeri kimyasallardan uzak durun. Katkılı, boyalı, işlem görmüş gıdaları mümkün olduğunca tercih etmeyin. Bunların tamamı, hem iç organlarınızı hem cildinizi tahrip ederek erken yaşlandırır. Fazlaca tüketilmeleri ise kemik erimesini hızlandırır. Özellikle sigara erken menapoz, akciğer-karaciğer-kalp hastalıkları ve kanser riskini artırır. Çay-kahve idrar söktürücü etkisi ile kaliteli suyun vücuttan uzaklaşmasına neden olur; sonuçta yaşıtlarınızdan çok daha erken yaşlanırsınız. Konserve gıda, şarküteri ürünleri, un, şeker, tuz, asitli içecekler, tatlandırıcılar, hormonlu ve mevsim dışı gıdalar birçok toksin oluşturarak cildinize ve organlarınıza zarar verir.

Düzenli uykuyla gençlik hormonu salgılayın. İyi bir uyku gerçekten de güzellik uykusudur. Uykuda hücrelerin tamir mekanizmaları çalışır ve bu, yaşlanmayı geciktiren en iyi alışkanlıklarından biridir. Çünkü uyku sırasında cilt ve savunma sistemimizi güçlendiren ve melatonin ismi verilen gençlik hormonu salgılanır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün en önemli öğütlerinden biri olan “açık havada günlük 1 saatlik orta tempoda yürüyüş”ü uygulayın. Bu hem ihtiyacınız olan temiz oksijeni almanıza yardımcı olur hem de endorfin, diğer adıyla mutluluk hormonu salgılamanızı sağlar. Egzersizin kaslarınızı güçlendirip cildinizi gerginleştirdiğini de unutmayın.

Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak & Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Aysun Mamak

Düğün Öncesi Cilt Bakımı ve Yapılması Gerekenler

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak