En Lezzetli Sofralar

Minel Çelik

 

Brokoli Çorbası

Malzemeler

Yarım kg brokoli

1 adet havuç

1 adet patates

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı süt

Tuz

Yapılışı

Brokolileri saplarından keselim sonra soğan, havuç ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye alalım. Üstünü geçecek kadar su ile haşlayalım. Küçük bir tencerede tereyağı eritelim ve unu ekleyerek güzelce kavuralım ardında sütü ekleyelim. Süt kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Haşladığımız sebzelerin içine sütlü terbiyeyi ekleyelim ve karıştırıcı ile ezelim. Üzerine bir bardak daha su ekleyelim ve kaynadıktan sonra tuzunu ekleyerek ocağın altını kapatalım.

 

Bezelyeli Pirinç pilavı

2 su bardağı pilavlık pirinç

Yarım su bardağı konserve bezelye

2 yemek kaşığı tereyağı/ sıvıyağ

Tuz

Su

Yapılışı

Pirinçleri yağda güzelce kavuralım ve üzerine 3 bardak sıcak su ekleyelim ardından bezelyeleri ve tuzu ekleyelim. 10 dk orta ateşte piştikten sonra altını kapatalım ve kendi ısısında demlenmeye bırakalım.

 

Fırında Tavuk

Bir bütün tavuk

3 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı

Tavuğu marine etmek için, bütün malzemeleri derin kapta güzelce karıştıralım. Tavuğu karıştırdığımız harcın içinde yaklaşık 40 dk – 1 saat arası bekletelim. Sosun içinden tavuğu çıkartıp fırın tepsisine alalım ve 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😊

 

Suffle Tadında Islak Kek

Malzemeler

3 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un(elenmiş)

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1 paket kakao (3 yemek kaşığı)

Sosu için

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpıcı ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Süt ve sıvıyağı ekleyerek tahta bir kaşık ile güzelce karıştıralım. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar tahta kaşıkla karıştıralım ardından dikdörtgen fırın kabına alalım. 180 derece fırının orta bölmesinde yaklaşık 35 dakika pişirelim. Mikseri sadece yumurta şekeri çırparken kullanalım, toz malzemeleri döktükten sonra çırpıcı kullanılırsa kekimiz kabarmaz ayrıca fırının kapağını yarım saat boyunca hiç açmayalım. Pişip pişmediğini,  yarım saat sonra kontrol etmeye özen gösterelim. Sosu için, sütü sıvıyağı şekeri ve kakaoyu pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatalım. Fırından çıkarttığımız kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra keselim ve kestikten 5 dakika sonra sosunu dökerek soğumasını bekleyelim. Servise hazır. Afiyet olsun 😊

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın