Beyza ile Ramazana Özel

Çay saatlerinin vazgeçilmez ve en lezzetli tatlarını kendi yorumumla  paylaştığım köşemde, bu sefer içinde bulunduğumuz aya Ramazan’a özel lezzetler hazırladım. İftar sofralarınızı hazırlarken bu lezzetleri es geçemeyeceksiniz.

instagram: beyzacevik29

 KARAMELİZE SOĞANLI ENGİNAR

2 orta boy soğan

1 çay bardağı zeytinyağ

10 adet orta boy enginar

1 portakal suyu

Yarım limon suyu

Yarım çay bardağı su

Tuz

 

Yapılışı;

Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağda kavuruyoruz. Daha sonra enginarları iç kısımları alta kalacak şekilde diziyoruz. Üzerine limon suyu, portakal suyu, su ve tuz ekliyoruz. Ağırlık olması için bir tabak konulup üzerine kapağını kapatıp orta ateşte 5 dk. kadar pişirip iyice kısıyoruz. Yaklaşık 20 -25 dk. kadar suyunu çektirip  tabağa alıyoruz. Üzerine karamelize olmuş soğanları koyup dereotu ile süslüyoruz.

 

 

 

SOĞAN DOLMASI

7 -8 adet uzun soğan

200 gr kıyma

1 soğan

1 buçuk çay bardağı pirinç

1 demet maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı reyhan

1 tatlı kaşığı karışık baharat

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım kaşık biber salçası

Tuz

 

Üzeri için

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Bir çay bardağı sıvıyağ,

1 buçuk su bardağı su

 

Yapılışı;

Soğanların kabuklarını soyup boylaması ortasına kadar derin kesiyoruz. Sıcak suyun içine atıp haşlıyoruz. Yumuşayıncaya kadar pişirip hemen soğuk suya alıp yaprak yaprak ayırıyoruz.  Diğer tarafta iç  harcımız için kıyma, maydanoz, soğanve tüm baharatları koyup iç harcımızı yapıp dinlendiriyoruz. iç harçtan bir miktar alıp yaprak yaprak ayırdığımız soğanların içine koyup rulo yapıyoruz. Tencereye aldığımız dolmaları  üzeri için su, biber salçası ve yağ karışımını  döküp üstüne de tabak kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz…

 

ŞAM TATLISI

2 su bardağı yoğurt

2 su bardağı şeker

4 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 kabartma tozu

2 vanilya

Üzeri için fıstık

 

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Hamuru hazırlayıp borcama yayıp, dilimleyip, üzerine fıstıklarını dizip, 180 derecede kızarana kadar  pişiriyoruz.

 

Dip not: Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Üzeri içinde kaymak sıkıp servis ediyoruz

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın