Evde Bal Köpüğü Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?

Evde Bal Köpüğü Saç Rengi Elde Etmenin Püf Noktaları

Kuaförlerde harcanan zamanın haddi hesabı yoktur özellikle istenilen saç rengi zorsa bunun yapımı hem meşakkatli hem de stresli bir süreçtir. Kuaförünüze gittiğinizde istediğiniz saç rengini anlatmak kadar kuaförünüzün bunu tutturabilme becerisi çok önemlidir. Birçok kişi büyük bir hüsranla çıkmıştır kuaförden. Zamanla istediğiniz saç rengine dönecektir yalanı da cabası.

Özellikle son zamanlarda saç modası furyası o kadar arttı ki kuaförlerin herhangi bir ufak işleme bile çok fazla para istediklerini görmüşsünüzdür.  Bundan ötürü artık çoğu insan evde saç boyamaya başladı. Bunu gerçekleştirebilmekte zor haliyle. Ancak en azından içine kullandığınız boyayı kendiniz görecek ve kontrol sizin elinizde olacaktır. Evde saçlarınızı bal köpüğü rengi yapmaya karar verdiyseniz öncelikle saçınızın tabanı koyu olmaması gerekmektedir. Koyu saça bal köpüğü boya tutmaz şimdiden uyarmakta fayda var. Açık ve kumral saçlar tabi ki balköpüğü için daha idealdir. Öncelikle tek bir boyayla bal köpüğü saç rengini elde edemezsiniz. 2 renk karışımıyla bunu sağlayabilirsiniz.

Açık Kumral Üstüne Bal Köpüğü Saç Rengi

açık kumral üstüne bal köpüğü saç rengi
açık kumral üstüne bal köpüğü saç rengi

Saç renginiz açık kumral ya da sarı tonlarında ise; bir kaba Loreal Casting 7.30 bal köpüğü saç boyasının yarısı, Kolestan 9.3 altın sarısı saç boyasının yarısı ve 1 şişe %9 oksidanı karıştırın bu karışımla daha açık renk saç elde etmiş olacaksınız. Bu boyayı saçlarınızı tutamlara ayırdıktan sonra uçtan diplere doğru boyayınız çünkü uçlar daha geç açılır.

Platin Sarının Üstüne Bal Köpüğü Saç Rengi

platin sarının üstüne bal köpüğü
platin sarının üstüne bal köpüğü

Eğer saçınız çok açık platin tonlarındaysa; bir kaba Loreal Casting 7.30 bal köpüğü saç boyasının %70’ini, Koleston 9.3 altın sarısı saç boyasının %40’ini karıştırın bu karışımı saçlarınıza uçtan dibe doğru uygulayınız.

Kumralın Üstüne Bal Köpüğü Saç Rengi Nasıl Olur?

kumralın üstüne bal köpüğü saç rengi
kumralın üstüne bal köpüğü saç rengi

Saç renginiz kumral ya da açık kahve tonlarında ise; bir kaba Koleston 9.3 altın sarısı saç boyasını, Palette 8.65 kahve köpüğünün %30 u kadar ve 1 şişe %9 oksidanı karıştırın yine saç uçlarından dibe doğru boyayınız. Saçlarınızı tutamlara ayırarak bu işlemi yapmanız sizin için daha kolay olacaktır.

Kızıl Saçın Üstüne Bal Köpüğü Rengi

kızıl saçın üstüne bal köpüğü saç rengi
kızıl saçın üstüne bal köpüğü saç rengi

Eğer saç renginiz kızıl ve koyu renklerde ise balköpüğü rengi için evde uygulanacak işlemler yetersiz kalacaktır. Anca saç renginizi ton ton açarak zamanla bu işlemi uygulayabilecek seviyeye getirebilirsiniz. Aksi takdirde saçınız çok yıpranır ve istemediğiniz bir saç rengine dönüşebilir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak