Evde Ramazan Pidesi Nasıl yapılır?

 

Ramazanın olmazsa olmazı pide bu yıl yaşadığımız süreçten dolayı biraz zor alınacak gibi görünüyor. O zaman evde yapmaya ne dersiniz?

Ramazan Pidesi

 

MALZEMELER
(5 kişilik)

Hamur


2 su bardağı su (350 g)

1,5 çay kaşığı tuz (5 g)

4,5 su bardağı un (500 g)

½ paket yaş maya

Üzeri İçin


1 su bardağı su (yarım bardak soğuk, yarım bardak sıcak)

1 çay bardağı un

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika hamuru dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın. 10 dakika daha dinlendirin. Diğer yandan bir çay bardağı unu biraz soğuk su ile iyice karıştırın ve kaynatılmış bir su bardağı sıcak suyu bu karışıma ekleyin. Hepisini karıştırarak bulamaç hazırlayın. Hamuru yapacağınız zemine biraz kepek serpin. Bezeleri teker teker kepekli zemine koyarak elinizi hazırladığınız bulamaç batırıp hamurunuz biraz yaygınlaştırın. Üzerine iki elinizin parmak uçları ile yatay ve dikey tırnak atın. Küçük kareler olacak şekilde pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25-30 dakika kabarması için bekletin. 240-250°C’lik fırında pideleriniz kızarana kadar pişirin.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın