Fırında Mantar Soslu Kabak Tarifi

Yeni lezzetler denemeyi sevenlerdenseniz sizler için fırında mantar soslu kabak tarifi derledik…

 

MALZEMELER

  • 500 gr tavuk kalça
  • 1 paket kremalı mantar çorbası
  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 ml krema

HAZIRLANIŞI

Öncelikle kabakları kenara alın ve kabuklarını soyarak halka şeklinde doğrayın. Sonrasında geniş bir kabın içerisine kabakları ekleyin ve üzerine kremalı mantar çorbası ve kremayı ekleyerek güzelce harmanlayın. Ardından yağlanmış fırın kabının içerisine tavuk etlerini ekleyin ve üzerine kabak karışımını yedirerek yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya dek pişirin. Ardından fırından çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ederek tekrar fırına koyun ve beş dakika daha pişirin. Fırından çıkartı ve servis edin. Afiyet olsun.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

Wordpress Tasarım